Ingrediente
- 400 g naut fiert marca Sun Food folosesc eu
- 1 ardei mic verde
- 1 ardei capia rosu
- 1 ceapa rosie mica
- 2 rosii cherry
- 3 catei de usturoi
- 150 g porumb dulce fiert
- un pic de sare
- un pic de piper
- 1/4 lingurita pudra de chimen
- 2 oua
- 4 linguri pesmet
- Pesmet si susan pentru tavlit chiftelele
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Se fac foarte usor, mai intai nautul fiert strecurat si spalat se pasează (în robot / blender) apoi intr-un bol amstecam nautul cu legumele tocate marunte, porumbul, condimentele, ouale si pesmetul.
Intr-o farfurie punem semintele de susan ( unele chiftele le-am facut doar cu susan, apoi am adaugat si pesmet). Luam cate o lingurita din compozitie si formam cu mana bilute pe care le tavalim prin susan/pesmet apoi le prajim in ulei incins.
Scoatem chiftelele din naut pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Servim chiftelele cu o salata de rosii si avem un pranz sau o cina usoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din naut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|