Ingrediente
- Pentru chiftele:
- 60 grame pesmet (eu am folosit japonez- Panko)
- 600 grame filet de peste alb (eu am folosit merluciu)
- 1 ceapa
- 4 catei de usturoi
- 1 legatura mica de patrunjel
- 2 linguri Delikat- condimente pentru chiftele
- 2 oua
- sare, piper
- Pentru sos:
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri Delikat-condimente pentru chiftele
- 1/2 lingurita paprika
- 1 ceapa
- 120 ml vin alb sec
- 400 grame rosii in bulion
- 1 catel de usturoi
- 1 varf de cutit chilli
- 1-2 lingurite zahar
- sare, piper
- menta proaspata pentru servit
- bucati de lamaie pentru servit (optional)
Mod de preparare
Pestele se usuca si se toaca marunt, la fel ca patrunjelul si ceapa si se amesteca cu ouale, sare, piper, usturoiul pisat si condimentele Delikat. Se formeaza chiftele ceva mai mari care se pastreaza la frigider pana in momentul folosirii.
Intre timp, se toaca ceapa si se piseaza usturoiul pentru sos.
Se incalzeste o tigaie mare cu capac/ tajine impreuna cu uleiul si se adauga paprika, ceapa si condimentele Delikat. Se gatesc la foc mediu spre mic 8-10 minute, pana cand ceapa s-a inmuiat. Se adauga vinul, se ajusteaza focul la mare si se lasa 1-2 minute, pana cand alcoolul s-a evaporat complet. Se adauga rosiile in bulion si se zdrobesc usor cu o lingura din lemn. Se adauga chilliul, usturoiul, zaharul, sare si piper. Se acopera cu un capac si se lasa la foc mic 15 minute, pana se ingroasa putin.
Se adauga chiftelele in sos si destul de multa apa calda, astfel incat acestea sa fie acoperite complet. Se acopera cu un capac si se lasa la foc foarte mic, 15-20 de minute.
Se indeparteaza de pe foc si se lasa la odihnit inca 10 minute.
Se servesc cu menta proaspata si lamaie (optional).
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din peste in sos picant de rosii si Delikat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|