Ingrediente
- 200 g soia granulată
- 30 ml ulei de măsline ( recomand folosirea uleiurilor cu gust aromat precum cel de floarea soarelui presat la rece, susan, nucă, etc )
- 30 ml apă minerală
- 4 căței de usturoi
- 3 linguri cu făină
- verdeață de pătrunjel tocată
- sare roz de Himalaya
- piper alb
- boia de ardei dulce
- susan alb și negru
Mod de preparare
Am fiert soia timp de 10 minute în apă cu sare apoi am pus-o într-o strecurătoare și am răcit-o sub un jet de apă. Am stors-o bine în mână și am pus-o într-un castron. Am cernut cele 3 linguri de făină, apoi am adăugat verdeața, uleiul și apa minerală. Desigur, am condimentat-o cu usturoi, boia, sare și piper. Am frământat și am obținut un aluat cu o textură compactă, foarte ușor de modelat.
Cu mâna mereu umedă am format chiftelele pe care le-am tăvălit prin susan, apoi le-am așezat într-o tavă, pe hârtie de copt. Temperatura de coacere este de 200 de grade, timp de 10 minute. Sunt delicioase atât calde cât și reci.
Nu-i așa să vă tentează? :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din soia în crustă de susan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|