Ingrediente
- 1 kg mix carne tocata de vita si porc
- 2 oua
- 125 ml smantana
- 60 grame pesmet
- 1 ceapa
- putin ienibahar pudra
- putina nucsoara pudra
- ulei de floare soarelui pentru prajit
- 2 linguri faina
- 250 ml supa de vita (se poate obtine din cub concentrat)
- 100 ml vin rosu
- piure de cartofi pentru servit
- gem de merisoare de munte (lingonberry)
- broccoli gatit la aburi
Mod de preparare
Se toaca ceapa si se amesteca cu carnea tocata, ouale, smantana, pesmetul, condimentele, sare si piper. Se modeleaza chiftele de marime potrivita care se prajesc in cateva linguri de ulei, la foc mediu, 10 minute, apoi se transfera pe prosoape de hartie.
In aceeasi tigaie, in grasimea ramasa se adauga faina si se amesteca bine, apoi se adauga supa si vinul si se aduce la punctul de fierbere. Se lasa cateva minute la foc mic, adaugand putina apa daca este nevoie. Se adauga chiftelele si se amesteca cu grija.
Se servesc cu piure de cartofi, broccoli si gem de merisoare de padure.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in stil suedez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|