Chiftelute cu ceapa rosie in sos de maioneza si smantana

Postat de MotanLaOale in Mancaruri cu carne
29 Mar 2020 | 3520 vizualizari
Chiftelute cu ceapa rosie in sos de maioneza si smantana

Inspirat de Merisor. Am facut mai multe chiftelute (99)  si am zis sa incerc ( cu 30) si aceasta reteta. Foarte buna.

Ingrediente

  • Pentru chiftele
  • 500 g carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 3 felii franzela
  • 1 legatura marar
  • boia
  • piper
  • sare
  • Pentru maioneza
  • 1 galbenus de ou crud
  • 1 lingurita mustar
  • 150ml ulei
  • zeama de lamaie
  • sare
  • Pentru salata
  • 2 cepe rosii
  • 100 ml otet
  • 100 ml apa
  • sare 
  • 150 g smantana

Mod de preparare

Se toaca ceapa solzisori si se pune intr-un castron.

Se presara sare si se toarna otet si apa in proportii egale.

Se acopera cu folie si se tine la frigider cel putin 5 ore.

Se face o pasta de chiftele din carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, mararul tocat, sare, piper, boia si se tine la frigider cel putin o ora.

Se fac chiftelute mici cu mana uda si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se stropesc cu ulei si se introduc in cuptorul preincalzit pentru 45-50 minute.

Se intorc la jumatatea timpului si cand sunt facute se pun la racit.

Maioneza se prepara din ingrediente cu ajutorul mixerului.

Intr-un castron se amesteca maioneza cu smantana si se adauga ceapa rosie scursa bine.

Se potriveste de gust, se adauga chiftelutele si se amesteca.

Se lasa la frigider 30 de minute.

Se serveste rece.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu ceapa rosie in sos de maioneza si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftelute cu sos de maioneza si ceapa

Postat de gurita_ta2005

Chiftelute cu sos de maioneza si ceapa

Carnea tocata se amesteca cu cele 2 oua,ceapa tocata marunt,paine inmuiata in lapte,stoarsa si faramitata,mararul tocat marunt,condimentele. Se amesteca bine compozitia si se da la frigider...

Citeste continuarea

Chiftelute in sos de smantana

Postat de Zamfira

Chiftelute in sos de smantana

Chiftelutele: amestecam carnea tocata cu ceapa, usturoiul si patrunjelul verde tocate marunt, 1-2  oua , pesmet,  sare  si  piper  dupa gust. Formam chiftelutele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2020, 19:50
Super! ,,Doar,, 99 ai facut?
la 29.03.2020, 20:09
Delicioase!
la 29.03.2020, 20:22
foarte bune
la 29.03.2020, 20:48
la 29.03.2020, 20:50
ce-mi plac, tare bune

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking