Ingrediente
- Chiftelute:
- piept de pui- 500 gr
- morcovi- 1 buc mica
- cartofi- 1 buc mica
- ceapa verde- 2 fire
- usturoi verde- 2 fire
- marar tocat- o lingura
- patrunjel tocat- o lingura
- cimbru proaspat- o crenguta
- oua- 1 buc
- pesment- 2 linguri
- sare si piper- dupa gust
- mix de seminte- 4-5 linguri
- Piure de mazare:
- mazare congelata- 400 gr
- unt- 30 gr
- ulei aromat de trufe- ½ lingurita
- sare- dupa gust
Mod de preparare
-
puneti in tocatorul Breville pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful taiate rondele, ceapa si usturoiul verde taiate in bucati mari si maruntiti la viteza maxima 20 de secunde
-
rasturnati compozitia maruntita intr-un bol, adaugati mararul, patrunjelul si frunzele de cimbru, oul batut si pesmetul. Asezonati cu sare si piper dupa gust si amestecati bine compozitia.
-
formati chiftelutele cu mainile umede si treceti-le prin mixul de seminte
-
asezati chiftelutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pana devin aurii
-
intre timp pregatiti piureul de mazare. Fierbeti mazarea in apa cu putina sare, apoi o scurgeti-o intr-o sita. Puneti mazarea intr-un bol, adaugati untul si uleiul de trufe si pasati cu ajutorul Hand Blenderului Breville pana obtineti o crema fina
-
serviti chiftelutele alaturi de piureul de mazare
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu pui si legume la cuptor, cu piure de mazare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|