Ingrediente
Pentru chifteluţe:
- 2 ouă mari
- 1 kg carne tocată de porc
- 1 legatură de mărar
- 1 legatură de pătrunjel
- usturoi,
- sare şi piper după gust
- făină albă de grâu
- ulei pentru prăjit
- Pentru sos ne sunt necesare:
- 200 ml lapte (fiert)
- 100 gr unt (85% grăsime)
- 2 linguri cu făină albă de grău
- 4-5 linguri cu smantână
- Sare după gust
Mod de preparare
Din ingredientele date, pregătim compoziţia pentru chifteluţe. Formăm apoi chifteluţele cu ajutorul unei linguriţe, le tăvălim prin făină şi le prăjim uniform. Le scoatem pe un şervet de hârtie pentru a se absorbi uleiul în exces.
Pentru sos, topim untul într-o crăticioară, presărăm făina şi amestecăm energic, pentru a evita formarea cocoloaşelor. Adăugăm smântana şi omogenizăm. Turnăm apoi laptele puţin câte puţin, amestecând continuu.
Lăsăm sosul pe foc pentru 5 minute. Potrivim de gust cu sare şi adăugăm chifteluţele. Continuăm fierberea înca 5 minute aproximativ.
Se şerveşte cald. Poftă bună
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluţe cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|