Ingrediente
- Pt chiftele:
- 700 g carne de porc
- 1 legatura usturoi verde
- 1 ceapă
- 2 lg pasta de rosii
- leustean
- marar
- pătrunjel
- Sos:
- 1 ou
- 300 ml ulei
- sare
- zeama de lamaie
- 1 lgt mustar
- 300 g smantana
- 3 cepe rosii
Mod de preparare
Tocam carnea impreuna cu ceapa, usturoiul, verdeata si 1 felie de paine.
Amestecam carnea tocata cu rosiile. Formam chiftelutele si le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem la foc mediu, cca 35 min.
Sosul:
Intr-o cana inalta, punem oul, uleiul, mustarul, un praf de sare, zeama de lamaie si, cu ajutorul unui blender vertical, facem maioneza. Blenduim de jos in sus, cca. 20 sec.
Ceapa o curatam, spalam si o tăiem solzisori.
Intr-un castron, amestecam maioneza cu ceapa, smantana. Potrivim gustul de sare.
Sevim chiftelute cu sos.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos de maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|