Chiftelute cu sos de smantana reteta de chiftele moi si delicioase

Postat de RODIMUR in Porc
21 Ian 2018 | 21102 vizualizari

Chiftelute cu sos de smantana reteta de chiftele moi si delicioase Dacă mezinului îi plac chifteluțele marinate în sos de roșii, iar soțului, cele simple, cu pireu de cartofi și murături, mie îmi plac acelea cu sos de smântână. De obicei gătesc pentru ei, sau pentru musafiri și țin cont de preferințele lor, dar acum mi-a venit și mie rândul să-mi fac pe plac. Chifteluțele cu sos de smântână mi se par cele mai bune, moi, cu un gust aparte, onctuos și plăcut. Iată de ce mă bucur că, în sfârșit, am făcut și ce-mi place mie...! Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 40 de chifteluțe, de dimensiuni medii.

Inapoi la reteta

Comentarii (48)

la 28.01.2018, 19:01
Dupa principiul german "ein Mann/ ein Wort" (adica oarecum "cuvantul dat" ), Tata ne-a facut ieri aceste chiftelute! El a facut chiftelutele de forma sferica si le-a copt (mai ales din comoditate) la cuptor; a calit ceapa taiata in bucati mari (in 4 sau 8) si cateii de usturoi intregi pana s-au inmuiat f bine, a adaugat faina si a calit-o putin, iar apoi a facut totul piure cu blenderul, inainte de a adauga lichidul; le-a fiert pana s-a legat sosul, a adaugat smantana, omogenizand f bine si dupa cateva clocote a pus si chiftelutele si mirodeniile, lasand totul inca 30 min la cuptor, acoperit si la foc ff mic; adica "aceeasi Marie, cu alta palarie"! Delicios! Iar carnea de porc (a avut pulpa ff slaba) in combi cu sosul alb a fost o surpriza perfecta! Multumim ptr reteta!
la 28.01.2018, 19:28
Observ că tatăl dumneavoastră s-a descurcat excelent și a preparat dietetic chifteluțele. Felicitări și poftă bună, dacă mai aveți! (Sau, să vă fie de bine, pentru cele mâncate deja!)
la 08.12.2023, 15:18
Foarte bun

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking