Chiftelute cu sos de smantana reteta de chiftele moi si delicioase

Postat de RODIMUR in Porc
21 Ian 2018 | 21181 vizualizari

Chiftelute cu sos de smantana reteta de chiftele moi si delicioase Dacă mezinului îi plac chifteluțele marinate în sos de roșii, iar soțului, cele simple, cu pireu de cartofi și murături, mie îmi plac acelea cu sos de smântână. De obicei gătesc pentru ei, sau pentru musafiri și țin cont de preferințele lor, dar acum mi-a venit și mie rândul să-mi fac pe plac. Chifteluțele cu sos de smântână mi se par cele mai bune, moi, cu un gust aparte, onctuos și plăcut. Iată de ce mă bucur că, în sfârșit, am făcut și ce-mi place mie...! Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 40 de chifteluțe, de dimensiuni medii.

Inapoi la reteta

Comentarii (48)

la 21.01.2018, 17:33
O bunatate! Asta a fost in copilarie, mancarea mea preferata si a ramas, fara dubiu, in Top 10! Era specialitatea bunicii paterne si era unul din "rasfatul" vacantelor petrecute la ea; ea trecea sosul prin sita, si cred ca tocmai gustul acela catifelat si simplu, de smantana, fara verdeturi sau alte "impuritati", insotind chiftelutele moi, imi placea atat de mult! La noi in familie se fac chiftelutele ptr acest preparat mai ales din piept de pasare, dar acum asezonam sosul intotdeauna, in fel si chip, cu verdeturi, cu capere, cu morcov calit etc. Delicioasa este combinatia cu "champignons de Paris" intregi (de la conserva, si sa fie cat mai mici) si tarhon proaspat/uscat (NU cu otet!), adica un pic "a la francaise".
la 21.01.2018, 17:40
Ce bunatate
la 21.01.2018, 17:48
Si noua ne plac sosurile albe!
la 21.01.2018, 17:51
si noua ne plac!
la 21.01.2018, 17:52
Navidad, mulțumesc pentru sugestie! Până acum nu am trecut sosul prin sită, dar voi încerca...! Și eu fac chifteluțe din piept de pui, dar mai ales ca aperitiv...Chifteluțele marinate le fac din carne de porc, uneori cu un mic adaos de carne de vită...
la 21.01.2018, 17:53
Mulțumesc frumos, Mihaela! E una din mâncărurile mele preferate...
la 21.01.2018, 18:03
la 21.01.2018, 18:42
Foarte bune!
la 21.01.2018, 19:24
Eeeiiii, acum nu-l mai trecem nici noi prin sita!!!... numai in copilarie, mofturoasa cum eram, nu sufeream "impuritatile" (ceapa, zarzavaturi, verdeata, etc...) in supe si sosuri! Iar acum, tocmai aceste "impuritati" le apreciez cel mai mult si ele sunt tocmai cele care dau savoarea, de fiecare data alta, acestor mancaruri cu sos. La chiftelute marinate folosim si noi numai carne "rosie" (vita, porc, chiar si miel) tocata, care da mai bine cu aromele mai puternice, potrivite sosului de rosii. Oricum, Tata a promis ca in weekend-ul viitor ne face reteta Dvs "ad litteram"...
la 21.01.2018, 19:39
Mulțumesc frumos, Motănel!
la 21.01.2018, 19:41
Știu, Merișor că vă plac sosurile albe! Chiar azi ai postat o rețetă cu sos alb...
la 21.01.2018, 19:42
Madi, mă bucur că acest fel de mâncare este apreciat și la tine acasă! Este foarte bun, într-adevăr!
la 21.01.2018, 19:43
Mulțumesc frumos, Adi!
la 21.01.2018, 19:46
Navidad, mulțumesc frumos pentru apreciere și pentru încredere! Într-adevăr, știu din proprie experiență faptul că zarzavaturile în mâncare nu prea plac copiilor. Unii chiar păstrează acest nărav toată viața. În fine, putem renunța la unele, numai să mănânce și să fie sănătoși! Salutări călduroase tatălui dumneavoastră! Sunt sigură că va face o mâncare foarte bună!
la 21.01.2018, 20:03
Da-da, asa-i cu copiii mofturosi, mai ales daca li se si "sufla in bors!"! Datorita retetei Dvs, tocmai am (re?)invatat aceasta expresie (noua sau uitata?) romaneasca... Tata (hatru si sugubat!) ma corecteaza: "moldoveneasca!"... borsul fiind specific Moldovei (lui Stefan!).

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking