Chiftelute cu susan si condimente naturale Delikat

Postat de RODIMUR in
22 Iul 2018 | 2814 vizualizari
Chiftelute cu susan si condimente naturale Delikat

Zilele trecute trebuia să pregătesc, pentru un eveniment în familie, un platou cu aperitive calde, așa că m-am gândit ca printre altele să fac și niște chifteluțe cu susan, așa cum găsim uneori la mesele festive din restaurante, dar care, din păcate sunt reci. Și ca să fie mai bune, am adăugat condimente naturale Delikat: ierburi de grădină, oregano (care-mi place foarte mult) și condimente pentru chiftele. Fără prea mare efort și destul de repede, am făcut aceste chifteluțe, care au ieșit exact așa cum mi-am dorit: calde, crocante și foarte gustoase. Din ingredientele de mai jos am făcut 25 de chifteluțe, câte 4/porție.

Ingrediente

  • 250 grame de carne tocată de porc
  • 1 ou
  • 1/2 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de pesmet
  • 1 lingură de făină albă
  • ierburi de grădină Delikat
  • oregano Delikat
  • condimente pentru chiftele Delikat
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit ceapa și chifteluțele
  • 100 grame de susan

Mod de preparare

Ceapa se curăță, se spală, se taie foarte fin și se călește ușor în ulei de floarea soarelui, la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să devină transparentă și dulce. După ce s-a călit, ceapa se pune într-o sită, ca să se scurgă de ulei.

Usturoiul se curăță, se spală și se pisează fin, sau se răzuiește pe răzătoarea mică.

Se amestecă foarte bine; carnea tocată, oul, ceapa călită și scursă de ulei, usturoiul pisat, pesmetul, făina, sarea, piperul și condimentele Delikat.

Se ia câte o linguriță din acest amestec, se formează o biluță care se trece prin susan, după care se lasă în așteptare, pe planșeta înfăinată, până ce se epuizează toată cantitatea de carne.

Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjesc chifteluțele, la foc mediu, pe toate fețele.

Când sunt prăjite frumos, chifteluțele se pun pe hârtie absorbantă ca să se elimine uleiul în exces.

Se servesc ca aperitive calde, pentru că sunt crocante și gustoase, dar sunt bune și reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu susan si condimente naturale Delikat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Comentarii

la 22.07.2018, 01:25
Bune!
la 22.07.2018, 06:30
Tare mult imi place susanul, asa ca deseori il folosesc in preparate si eu!
la 22.07.2018, 08:59
Mulțumesc frumos, Adrian!
la 22.07.2018, 09:00
Și mie-mi place susanul și-l folosesc adeseori...Mulțumesc frumos, Claudia!
la 22.07.2018, 09:07

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking