Ingrediente
- 2 palete mari de cartofi fierti ca pentru piure si bine scursi
- 1 avocado( copt, gata de mancat)
- 1 ou si 1 galbenus
- 2 linguri lapte
- 7 linguri parmezan
- 2 linguri branza telemea
- 2 linguri cascaval
- 3 linguri pesmet
- sare dupa gust
- un praf de turmeric
- o cana de pesmet si faina amestecate pentru tavalit chiftelutele
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Ne iese papa bun pentru 5 persoane!
Se curata avocado si se amesteca cu cartofii, se zdrobesc cu telul de piure, se adauga pe rand, laptele, branzeturile, ouale, pesmetul, turmericul, sare dupa gust si se formeaza chifltelutele, se tavalesc in pesmet si faina, avand grija sa scotem usor aerul sa devina mai dense, se prajesc apoi in ulei incins.
Se scot cu o paleta intr-un vas tapetata cu hartie absorbanta, sa se curga excesul de ulei si se transfera pe platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de cartofi si avocado" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|