Chiftelute de dovlecei cu masline si branza feta

Postat de housy in Aperitive / Garnituri
7 Aug 2010 | 4240 vizualizari
Chiftelute de dovlecei cu masline si branza feta

Ingrediente

  • 1/2 dintr-un dovleac mai mare
  • 100 g branza feta
  • 5-6 masline negre mamouth
  • 1 ou
  • 3 catei usturoi
  • 1 ceasca faina
  • sare
  • piper
  • marar
  • patrunjel
  • ulei pt prajit

Mod de preparare

- se curata de coaja si seminte dovleacul, dupa care se spala

- jumatate din el se da pe razatoarea mare

- se scurge foarte bine de zeama (eu am strans in pumn cu forta pentru a termina mai repede)

- se curata 3 catei de usturoi si se toaca marunt

- intr-un bol se amesteca dovlecelul cu oul, faina, sarea, piperul, mararul, patrunjelul si usturoiul.

- se adauga apoi brnaza feta si maslinele in prealabil curatate de samburi si taiate marunt.

- intr-o tigaie, in uleiul incins, se pun chiftelutele cu o lingurita.

- se prajesc pe abele parti si se scot pe un servetel de hartie.

- se servesc reci, cu mustar

 

                                                        De sezon! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei cu masline si branza feta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Rulouri aperitiv, cu paine fara gluten

Postat de merisor67

Rulouri aperitiv, cu paine fara gluten

Asezam feliile de paine pe un tocator, sau blat de lucru si le aplatizam usor cu sucitorul de aluaturi. Nu insistam prea mult, pentru a nu le rupe. Asezam apoi cate o pulpa de pui dezosata...

Citeste continuarea

Aperitiv triunghiuri cu branza

Postat de MotanLaOale

Aperitiv triunghiuri cu branza

Branza de burduf se marunteste si se amesteca cu branza de vaci si 4 galbenusuri. Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul. Se taie in 12 bucati....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.08.2010, 23:50
cred ca sant grozaveasa ca 5 furcu
la 07.08.2010, 23:54
Ce bunatati!5 furcu
la 07.08.2010, 23:56
Am ajuns si eu la o chiftea
la 08.08.2010, 07:33
unde-i dovlecel, sunt si eu
la 08.08.2010, 11:48
Super ! Sunt usoare si delicioase !

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking