Ingrediente
- 2 dovlecei (500-600gr)
- 2 morcovi proaspeti
- 1 ceapa
- 3 catei usturoi
- 3 cartofi
- jumate ardei rosu
- frunze de busuioc
- frunze de patrunjel si telina
- 2 oua
- 100 gr pesmet
- 1 cana orez
- sare
- 1 lingurita pudra ghimbir
Mod de preparare
Orezul il fierbem in 3 cani apa si sare, se masoara cu aceiasi cana . Il lasam sa se raceasca .
Dovlecei ii razuim pe razatoarea mare si presaram putina sare pe ei . Dupa 10 minute ii stoarcem de apa lasata foarte bine .
Razuim si restul legumelor si le amestecam cu dovlecei.
Amestecam totul cu ouale , pudra de ghimbir, pesmetul , frunzele maruntite , usturoiul pisat si orezul fiert si racit.
Pregatim o tava pe care o tapetam cu hartie de copt . Forman chiftlele si punem la cuptorul incins la 180-200 grade pana prind o culoarea frumoasa(20-30 minute).
Serviti cu sos de iaurt cu usturoi, sos de rosii sau maioneza daca va place .
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|