Chiftelute de dovlecei cu verdeturi si branza

Postat de Oana in Mancaruri de legume
28 Mai 2015 | 6873 vizualizari
Chiftelute de dovlecei cu verdeturi si branza

Au aparut dovleceii de gradina, verdeturi proaspete si e pacat sa nu profitam din plin de sezonul lor! Va propun o reteta usoara si delicioasa! 

Ingrediente

    • dovlecei- 3 buc
    • ceapa verde- 2 fire
    • usturoi verde- 2 fire
    • marar- o legatura mica
    • cascaval- 100 gr
    • branza feta- 100 gr
    • oua- 1 buc
    • pesmet- 4 linguri
    • seminte de pin- 2 linguri
    • sare si piper- dupa gust
    • nucsoara rasa- ½ lingurita
    • Pentru servit:
    • iaurt grecesc- 200 gr
    • menta verde- 2 fire
    • marar tocat- o lingura
    • sare si piper- dupa gust

Mod de preparare

  • Taiati dovleceii cuburi, ceapa si usturoiul in bucati de 2 cm si puneti-le pe toate in tocatorul Breville. Mixati pana obtineti o pasta.

  • Puneti mixul intr-o sita si lasati la scurs 10 minute

  • Amestecati apoi dovleceii mixati cu cascavalul si branza feta date pe razatoare, adaugati oul, pesmetul, mararul tocat, semintele de pin si condimentati dupa gust cu sare, piper si nucsoara rasa

  • Amestecati bine compozitia si formati chiftelute pe care le asezati in tava tapetata cu hartie de copt

  • Coaceti chiftelutele la 180 de grade pana se rumenesc usor deasupra

  • Lasati-le la racit si serviti cu sosul de iaurt si verdeturi proaspete

 

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei cu verdeturi si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciuperci pleurotus in sos cremos

Postat de katty

Ciuperci pleurotus in sos cremos

Trecem ciupercile rapid printr-un jet de apa, le scurgem si le taiem fideluta mai groase putin. Intr-o tigaie inalta punem untul, uleiul si ciupercile. Acoperim cu un capac si le lasam sa se...

Citeste continuarea

Tocana de cartofi

Postat de Valentin68

Tocana de cartofi

Mai intai, pregatim ingredientele, curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cuburi mai mari. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Asezam o cratita pe foc, lasam sa se incinga si adaugam...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 28.05.2015, 16:09
am sa incerc si eu bunatatea asta
la 28.05.2015, 16:09
Sunt tare bune! Imi place ca le-ai lasat la scurs...le voi face si eu dupa reteta ta.
la 28.05.2015, 16:10
bestiale! le ador!
la 28.05.2015, 16:12
baiatul asta Tudor... e insurat? vine devreme acasa? gateste? ))
la 28.05.2015, 16:24
E insurat, mai! si gateste la el acasa, asa am auzit

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking