Chiftelute de dovlecel cu cartofi dulci si tofu

Postat de andaoana in Mancaruri de legume
25 Iul 2016 | 4084 vizualizari
Chiftelute de dovlecel cu cartofi dulci si tofu

Imi place sa pregatesc dovleci in fel si chip si avand multi anul acesta in gradina am inceput sa fac diverse combinatii. Am incercat mancare scazuta , chiftelute cu quinoa, supa de dovlecel, degetele cu parmezan din dovlecel si acuma a venit randul acestor chiftelute. Sunt foarte bune mai ales ca sunt facute la cuptor si impreuna cu sosul au fost minunate. 

Ingrediente

  • -2 dovlecei (aprox 500gr)
  • -2 cartofi dulci
  • -1 ceapa mica
  • -3 catei usturoi
  • -1 lingurita oregano
  • -100 gr tofu
  • -4 linguri pesmet
  • -2 oua
  • -sare
  • -piper
  • -pudra de ghimbir
  • Sos:
  • -3 bucati sfecla rosie
  • -3 lingurite hrean
  • -sare cu ierburi italiene de la Kotanyi

Mod de preparare

Legumele le spalam si le curatam de coaja .

Dam pe razatoarea mica dovlecelul si il punem deoparte sa stea putin. Il stoarcem si il punem in bol.  Dam si restul legumelor pe razatoarea mica si le punem in bol. Peste ele punem pesmetul, tofu maruntit cu mana, ouale, sare, piper, oregano si ghimbir (optional).

Amestecam bine de tot si lasam sa stea putin .

Pregatim o tava mare pe care punem hartie de copt.

Formam chifetelele cat dorim de mari si sub ce forma doriti.

Cand am terminat punem tava in cuptorul incins la 200 grade si lasam pana cand se rumenesc frumos, dupa 10 minute reducem temperatura la 180 grade.

Se lasa sa se raceasca pe tava.

Noi am servit cu un  sos de sfecla rosie cu hrean .

Sosul

Sfecla rosie o fierbem in coaja pana cand intra furculita in ea. O curatam de coaja si o punem in blender. Adaugam hreanul si sarea .

Blenduim si gata sosul.

Pentru putin contrast de gust si un mai bun balans de arome adaugam o lingurita otet de mere.

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecel cu cartofi dulci si tofu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele de dovlecei

Postat de Ksenya

Chiftele de dovlecei

Dovleceii ii spalam si-i dam pe razatoarea mare, adaugam sare si-i amestecam, lasam 5-6 minute. Eliminam zeama pe care au lasat - o cu ajutorul unei site sau folosind mainile si storcand bine....

Citeste continuarea

Vinete umplute la cuptor

Postat de pittbull

Vinete umplute la cuptor

Vinetele se spala ,se taie in doua pe lung si se scobesc.Se scoate miezul si lasam coaja sa fie asemanatoare unor barcute.Presaram sare si le lasam la scurs. Miezul vinetelor il tocam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2016, 15:11
Forte bune!
la 25.07.2016, 15:12
Bune!
la 25.07.2016, 15:22
la 25.07.2016, 16:15
faci niste combinatii foarte interesante! bravo!
la 25.07.2016, 16:43
ce combinatie interesanta!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking