Chiftelute de porc, cu cartofi si rosii la cuptor

Postat de RODIMUR in Porc
13 Apr 2018 | 6004 vizualizari

De mult timp îmi propuneam să fac acest fel principal, dar astăzi a venit momentul, exact când am avut de făcut și o mulțime de pârjoluțe moldovenești pentru Paștele Blajinilor. Am făcut întâi chifteluțele, le-am pus la cuptor și apoi m-am ocupat de pârjoale, până seara târziu... Chifteluțele au ieșit foarte bune, fără prăjeală, fără mult ulei, moi, gustoase și dietetice. În plus, arată foarte bine și se fac destul de ușor...

Inapoi la reteta

Comentarii (25)

la 14.04.2018, 00:37
iarasi ne laudam si ne multumim reciproc! Dar oare chiar nu ati mancat/preparat niciodata praz? Oare cum se poate, sa nu se gaseasca in Romania, o leguma atat de nepretentioasa si rezistenta la intemperii si depozitare? Noi ceapa folosim numai la "gulyas" si in tocaturi... iar ceapa rosie - numai cruda, in salata de rosii cu castraveti si branza... In rest, numai praz! Chiar si la supe, incluzand "Potage à l’oignon"/"Zwiebelsuppe", nemaivorbind de tocanite, gratin-uri , sau budinci sarate! Neaparat trebuie sa-l incercati!
la 14.04.2018, 06:24
Navidad, prazul se mănâncă/găsește mai ales în Oltenia. La noi în Moldova se găsește rar, eventual la supermarketuri, nu și în piață. Acesta e adevărul. Poate în alte zone ale țării să găsește mai des, dar la noi asta e situația, după cum v-am prezentat-o. De aceea, nu am mâncat praz până acum și nu am gătit. Dar când voi găsi în Kaufland (acolo mi se pare că am văzut uneori) voi lua și după ce voi căuta niște rețete, voi face și eu o mâncare...
la 14.04.2018, 07:35
Ce bun meniu trebuie sa incerc si eu reteta de chiftele , pana acum am folosit doar ceapa cruda
la 14.04.2018, 08:57
Bune!
la 14.04.2018, 19:17
Mulțumesc frumos, Mihaela! Încercăm tot ce ni se pare bun...!
la 14.04.2018, 19:18
Mulțumesc frumos, Dante!
la 14.04.2018, 19:36
Dar nici nu trebuie sa cautati o reteta speciala ptr prepararea prazului, desi exista destule! Inlocuiti pur si simplu ceapa, intr-una din retetele Dvs preferate care o contin in cantitate mai mare, (mai ales taiata "solzi" sau inele), spre ex chiar si la ghiveci, cu praz... e delicios!
la 14.04.2018, 20:06
Mulțumesc frumos, Navidad! Chiar așa voi face...!
la 14.04.2018, 22:35
Mmmmmmm ce bun o fi fost
la 14.04.2018, 23:06
Da, foarte bun, Claudia! Mai avem puțin, pentru că astăzi am mâncat în deplasare... Mulțumesc frumos pentru apreciere!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking