Chiftelute de porc, cu cartofi si rosii la cuptor

Postat de RODIMUR in Porc
13 Apr 2018 | 5987 vizualizari
Chiftelute de porc, cu cartofi si rosii la cuptor

De mult timp îmi propuneam să fac acest fel principal, dar astăzi a venit momentul, exact când am avut de făcut și o mulțime de pârjoluțe moldovenești pentru Paștele Blajinilor. Am făcut întâi chifteluțele, le-am pus la cuptor și apoi m-am ocupat de pârjoale, până seara târziu... Chifteluțele au ieșit foarte bune, fără prăjeală, fără mult ulei, moi, gustoase și dietetice. În plus, arată foarte bine și se fac destul de ușor...

Ingrediente

  • 8 cartofi roz
  • 250 ml de smântână grasă
  • 1 ou
  • 1 ceapă roșie
  • 100 grame de cașcaval
  • 2 linguri de ulei pentru uns tava
  • 500 grame de roșii cherry
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • Pentru chifteluțe:
  • 400 grame pulpă tocată de porc
  • 1 ceapă
  • 1 ou
  • 1-2 felii de pâine înmuiată în lapte
  • 1 lingură de făină albă
  • 4 căței de usturoi
  • 1 legătură de mărar
  • sare
  • piper
  • ulei pentru călit ceapa
  • făină pentru modelat chifteluțele

Mod de preparare

Cartofii se curăță de coji, se spală și se taie rondele de aproximativ 6 mm grosime, după care se pun (trei straturi) într-o tavă de Jena, unsă cu ulei.

Ceapa roșie se curăță, se spală, se taie, se desface și se pune inelușe în tavă, peste cartofi. Se condimentează totul cu sare, piper și cimbru.

Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt, se călește în ulei suficient, la foc mic, ca să nu se ardă, apoi se pune într-o sită, ca să se scurgă de uleiul în care s-a prăjit.

Usturoiul se curăță, se spală și se răzuiește pe răzătoarea mică.

Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie fin.

Se prepară chifteluțele din: carne tocată de porc, 1 ou, ceapa călită, scursă de ulei, usturoiul răzuit, păinea înmuiată în lapte și stoarsă bine, făina albă, mărarul tăiat fin, sare și piper. Când compoziția este omogenă, se fac chifteluțe mici, sub formă de biluțe și se pun în tavă, peste cartofi și ceapă, intercalate cu roșii cherry, spălate în prealabil.

Se amestecă un ou cu smântână, puțină sare și piper, după care se toarnă uniform peste ingredientele din tavă. Se acoperă tava cu capac, iar dacă nu are, se va pune o folie de aluminiu.

Se dă tava la cuptor, la foc mediu, pentru 40 de minute. După acest interval de timp, se scoate tava din cuptor, se ia capacul și se dă din nou la cuptor, ca să scadă lichidul și să se rumenească, timp de 15-20 de minute. După acest interval de timp, se scoate tava din cuptor, se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mare și apoi se dă din nou la cuptor pentru 5-10 minute, până ce se rumenește preparatul. 

Când preparatul este rumenit, se scoate din cuptor și se servește cald. Pentru că este un preparat complet (are și cartofi) se poate mânca fără pâine. În schimb, cine dorește, poate asocia murăturile preferate, sau o salată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de porc, cu cartofi si rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute cu sos si cartofi duchesse la cuptor

Postat de xana

Chiftelute cu sos si cartofi duchesse la cuptor

Pentru chiftelute amestecam carnea cu un praf de sare si condimentele Delikat, apoi o dam la frigider pentru 30 de minute. Adaugam apoi oul si faina si amestecam bine. Formam 10 bilute potrivite...

Citeste continuarea

Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi

Postat de merisor67

Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi

Mai intai pregatim chiftelutele. Curatam legumele si le spalam, apoi trecem ceapa si usturoiul prin masina de tocat sau robot si le amestecam cu carnea tocata. Trecem prin masina de tocat si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2018, 07:04
la 13.04.2018, 08:09
Delicioase!Ma gandesc si eu de ceva vreme la niste chiftelute din astea la cuptor cu ceva sos!
la 13.04.2018, 08:12
Mulțumesc frumos, Diana!
la 13.04.2018, 08:13
Mulțumesc, Katty și succes în ceea ce-ți dorești!
la 13.04.2018, 08:37
O idee buna!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking