Chiftelute de somon afumat in sos de smantana

Postat de RuxyRux in Somon
25 Sep 2015 | 7081 vizualizari
Chiftelute de somon afumat in sos de smantana

Ai incercat vreodata senzatia cand ai avut ceva bun de tot in farfurie, ca inca ai mai vrea sa mananci, pentru ca e minunat de bun. mmmmmmmmm... si ca ti-ar mai trebui un stomac, pentru ca-n cel pe care-l ai nu mai incape nimic? :))))) Nu stiu cum e la voi dar la mine inspiratia vine cu ideea si intotdeauna si cu gustul la pachet! :))))))))) Am stiut exact ce gust trebuie sa aiba acest preparat magnific! Este o reteta extraordinara, una care apare o data la 100 de ani, asa ca repede cu ea la catastif...glumesc....si nu prea :))))))))....sosul de smantana se impleteste perfect cu gustul usor afumat al chiftelutelor de somon si cu garnitura de spanac....yumyyyyyyy.....pur si simplu...irezistibil! Nu stiu zau asa daca le-am laudat destul ! :))))))))))

Ingrediente

Chiftelute:
  • o bucata mare de somon afumat( vezi foto)
  • 1 ceapa mare
  • 4 catei de usturoi
  • un praf de turmeric
  • 1 ou
  • 1 lingura de pesmet
  • 1 lingura de mustar
  • 3 linguri bere
  • o canita de bere( pentru inmuierea mainilor)
  • 3 linguri pline de ulei pentru uns tava
Sos alb cu smantana:
  • 1 ceapa mare
  • 200 ml lapte
  • 200 gr smantana
  • 40 gr unt
  • 3 linguri ulei( de palmier am pus eu)
  • 2 linguri rase de amidon
  • sare dupa gust
  • 2 galbenusuri
  • piper
Garnitura de spanac:
  • o punguta mica de spanac congelat( cel rondele)
  • 2 linguri ulei de masline
  • zeama de la o jumatate de lamaie mica
  • sare dupa gust
  • 5 catei de usturoi

Mod de preparare

Preparam intai chiftelutele:

Tocam la robot somonul, il amestecam cu ceapa razuita sau tocata cum doriti, cu usturoiul zdrobit, cu oul, turmericul, amidonul, pesmetul, berea(cele 3 linguri), piperul si formam pasta din care modelam chiftelutele. Atentie: nu punem sare deoarece somonul afumat este deja sarat.

Cu mainile inmuiate in bere le modelam si le asezam in tava unsa bine cu ulei.

Coacem  chiftelutele 20 de minute la 200 de grade, sau pana se rumenesc frumos, cu atentie sa nu le ardem.

Intre timp ne ocupam de sos:

Ceapa tocata presarata cu putina sare  o inabusim usor in ulei, o lasam 2 minute apoi adaugam untul bucati si o tinem la foc mic pana aproape se topeste.

Smantana o amestecam cu galbenusurile, amidonul si laptele si turnam amestecul peste ceapa in tigaie. Mai ramane sa potrivim gustul de sare si piper....si sa mai lasam putin pe foc sa se ingroase.

Scoatem chiftelutele si le transferam peste sos in tigaie si mai lasam totul pe foc putin cat sa se imprieteneasca gusturile.

Garnitura de spanac:

In tigaie se pune uleiul, in el usturoiul zdrobit, apoi spanacul si se stinge totul cu o cana de apa. Se lasa pe foc pana se inmoaie bine si apoi se potriveste de sare si piper. Se adauga si zeama de lamaie si este gata.

Sa aveti pofta!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de somon afumat in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (40)
Retete similare

Tagliatelle cu somon si spanac

Postat de cris2711

Tagliatelle cu somon si spanac

Intai se pregateste cuptorul la 220° si se pregateste ceapa si usturoiul.Spanacul deasemenea ,daca este proaspat.Eu am folosit spanac congelat. Se ia o oala mare,se umple mai bine de...

Citeste continuarea

Placinta cu ouă, orez și somon - Lohipiirakka

Postat de ctlina

Placinta  cu ouă, orez și somon - Lohipiirakka

Fierbeti  4 ouă - aproximativ 10 de minute în apă clocotită. Le punem in apa rece, le curatam si rezervam.  Gatiti orezul în apa cu cubul de Knorr. Lasam sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2015, 18:53
Bunăciuneeeee!!!!!!
la 25.09.2015, 18:54
Maxima Cristinica mea draga )) Multumesc!
la 25.09.2015, 19:19
mmmmmm ce mancarica buuuna ne-ai adus
la 25.09.2015, 19:20
Deyule frumos...o mareee bunatate! Parol! multumesc
la 25.09.2015, 19:46
vai cum ma faci tu pe mine sa salivez la fiecare postare de-a ta! Bravo,Rux drag!

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking