Ingrediente
- 750 gr carne de porc( carne de lucru) tocata
- 2 cartofi curatati, spalati si dati pe razatoarea mica
- 2 felii de paine inmuiata in lapte
- 1 ceapa
- usturoi
- cateva fire de praz ( mai tinerel)
- 1 ou
- sare
- piper
Mod de preparare
Carnea se da prin masina de tocat, peste ea se adauga: cartofii dati pe razatoarea mica, oul, painea inmuiata in lapte si stoarsa, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, prazul tocat marunt, sarea si piperul dupa gust.
Se amesteca totul bine. Daca compozitia este prea moale, se poate adauga o lingura de pesmet sau faina. Din acesta compozitie formam chiftelute pe care le punem in tava tapetata cu hartie de copt cu spatiu intre ele.
Tava se da la cuptorul preincalzit la o temperatura de 200 grade C, pana se rumenesc frumos.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din carne la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|