Ingrediente
- 750 g dovlecei
- 250g branza telemea de vaca
- 1 ou
- o legatura de marar
- 4 linguri cu pesmet
- 4 linguri cu faina
- sare(doar daca este necesar)
- piper
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Curatam dovleceii de coaja si ii dam pe razatoarea cu orificii mici, apoi dam si branza telemea . Dovleceii ii lasam la scurs intr-o sita sau ii stoarcem bine. Punem intr-un castron dovleceii bine scursi, adaugam telemeaua rasa, oul , mararul tocat , faina , pesmetul,condimentam cu sare (doar daca este necesar) si piper, apoi amestecam foarte bine toate ingredientele. Intr-o cratita cu ulei incins punem chiftelele cu lingura si le prajim pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Le scoatem pe prosoape de hartie pentru a absoarbe surplusul de ulei. Le putem servi calde sau reci, simple, cu smantana sau mujdei de usturoi.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din dovlecei si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|