Ingrediente
- 100 g. soia granule
- 1 ceapa galbena
- un fir de usturoi verde
- 300 g. ciuperci pleurotus
- 3 cartofi
- 2 morcovi
- 2 linguri faina
- 1 legatura de marar
- sare
- piper
- 1 lingura de ulei
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Cartofii si morcovii spalati, curatati se pun la fiert.
Soia se pune la hidratat in apa clocotita.
Ciupercile spalate se pun la fiert in apa cu sare.
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca grosier.
Mararul spalat se toaca marunt.
Cand legumele, cartofii, morcovii si ciupercile ,sunt fierte ,se scot din apa si se lasa la racit.
Soia se pune intr-o strecuratoare la scurs.
Legumele reci,ceapa,usturoiul le punem in robot la maruntit.Le scoatem din robot intr-un vas incapator.
Adaugam soia,uleiul,faina ,mararul,sarea si piperul.Amestecam bine pentru omogenizare.
Formam chiftelutele,le trecem prin faina si le prajim pe ambele parti in uleiul incins.
Le putem servi cu couscous sau alta garnitura.
Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|