Chiftelute din piept de pui

Postat de RODIMUR in Pui
18 Mai 2017 | 18017 vizualizari
Chiftelute din piept de pui

Chifteluțele din piept de pui sunt, nu numai o idee foarte bună pentru un picnic reușit, ci și un aperitiv cald deosebit sau un fel principal asociat cu cus-cus, cu un puré clasic de cartofi, chiar cu un pilaf, la fel de clasic, dar nici într-un caz cu cartofi prăjiți, chiar dacă sunt preferații multora, pentru că nu se poate ca și garnitura să fie prăjită, pe lângă chiftele... Gustul dulceag al cepei, topită puțin, cu gustul pieptului de pui și cu acela al condimentelor, dau acestor chifteluțe o savoare aparte...  Reteta pentru picnic

Ingrediente

  • 500 grame de piept de pui
  • 1 ou
  • 1 ceapă mare
  • ulei pentru prăjit ceapa
  • ulei pentru prăjit chifteluțele
  • miezul de la două felii de pâine
  • 3-4 linguri de făină albă
  • făină pentru modelat chifteluțele
  • sare
  • piper
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat

Mod de preparare

Se curăță, se spală și se lasă pieptul de pui să se scurgă de apă.

Ceapa se curăță, se spală și se taie foarte fin, după care se topește în ulei și se lasă la răcit și la scurs de ulei.

Se macină fin pieptul de pui și se amestecă apoi cu ceapa topită și scursă de ulei, oul, condimentele (sare, piper, bicarbonat), făina și miezul de păine. (Miezul de pâine nu se va înmuia în lapte, ci se va fărâmița, așa cum este.)

Când s-a amestecat bine compoziția, ca să se uniformizeze, se formează chifteluțele, trecându-le prin făină și se lasă pe planșetă, până se adună mai multe.

Se încinge uleiul în tigaie și apoi se pun chifteluțele la prăjit, la foc mic. Se rumenesc frumos pe ambele fețe. Carnea de pui fiind albă și chifteluțele vor avea o culoare frumoasă, deschisă.

Se servesc ca aperitiv cald, sau ca fel principal, cu garnituri clasice (puré de cartofi, pilaf) sau cu cus-cus preparat cu unt. Și bineînțeles, cu murături...

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Retete similare

Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

Postat de RODIMUR

Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

Pieptul de pui se fasonează, se spală și apoi se toacă fin. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se...

Citeste continuarea

Chiftelute din piept de pui, cu cartofi noi

Postat de RODIMUR

Chiftelute din piept de pui, cu cartofi noi

Se prepară chifteluțele din piept de pui, după rețeta mea de la https://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-din-piept-de-pui-82754.html Se curăță și se spală cartofii, după care se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.05.2017, 22:29
Bune, bune, mai ales fierbinti
la 18.05.2017, 22:34
Eu le servesc si cade si reci... daca mai raman
la 18.05.2017, 22:37
Da, așa este sunt bune și calde și reci. De asta am scris că sunt o idee bună pentru picnic... Mulțumesc pentru aprecieri, fetelor!
la 18.05.2017, 23:24
la 19.05.2017, 00:18
Cele mai bune sunt!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking