Ingrediente
- 500 grame de piept de pui
- 1 ou
- 1 ceapă mare
- ulei pentru prăjit ceapa
- ulei pentru prăjit chifteluțele
- miezul de la două felii de pâine
- 3-4 linguri de făină albă
- făină pentru modelat chifteluțele
- sare
- piper
- 1 vârf de cuțit de bicarbonat
Mod de preparare
Se curăță, se spală și se lasă pieptul de pui să se scurgă de apă.
Ceapa se curăță, se spală și se taie foarte fin, după care se topește în ulei și se lasă la răcit și la scurs de ulei.
Se macină fin pieptul de pui și se amestecă apoi cu ceapa topită și scursă de ulei, oul, condimentele (sare, piper, bicarbonat), făina și miezul de păine. (Miezul de pâine nu se va înmuia în lapte, ci se va fărâmița, așa cum este.)
Când s-a amestecat bine compoziția, ca să se uniformizeze, se formează chifteluțele, trecându-le prin făină și se lasă pe planșetă, până se adună mai multe.
Se încinge uleiul în tigaie și apoi se pun chifteluțele la prăjit, la foc mic. Se rumenesc frumos pe ambele fețe. Carnea de pui fiind albă și chifteluțele vor avea o culoare frumoasă, deschisă.
Se servesc ca aperitiv cald, sau ca fel principal, cu garnituri clasice (puré de cartofi, pilaf) sau cu cus-cus preparat cu unt. Și bineînțeles, cu murături...
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|