Chiftelute in aluat, la cuptor
Postat de RODIMUR in Porc 16 Iul 2020 | 3321 vizualizari
Am fost tentată de mult timp să fac astfel de chifteluțe în aluat și iată că în urmă cu aproape o săptămână, dacă tot aveam de făcut chifteluțe marinate și pâine la tavă, mi-am zis că a venit acel moment. Așa că după ce am terminat cu chifteluțele marinate și cu pâinea, m-am ocupat de cele în aluat. A fost o surpriză tare plăcută, mai ales că pregătirea lor, înainte de a fi date la cuptor, a durat mai puțin decât eventuala lor prăjire la tigaie. În plus, evident, sunt mai sănătoase așa, mai bune de luat la pachet, peste tot... Nu am luat de la alții decât ideea. Cantitățile de ingrediente, dozarea lor și prepararea au fost la inspirația și experiența proprie. (Spre exemplu, am considerat că este mai bine ca aceste chifteluțe în aluat să fie puțin mai condimentate, mai ales cu mărar tocat și am adăugat nu numai un cartof crud, dar și un morcov, tot pentru nuanțarea gustului.)
Din ingredientele de mai jos am făcut 17 chifteluțe în aluat, câte două/porție.
Inapoi la reteta
|