Mai întâi se face aluatul, ca acela de pâine, din: făină, sare, drojdie, zahăr tos, 1 ou și lapte cald. Laptele cald este adăugat puțin câte puțin, mai întâi până la dizolvarea zahărului și a drojdiei și apoi pentru încorporarea întregii cantități de făină. La urmă se adaugă uleiul de floarea soarelui, pentru definitivarea aluatului, care trebuie să devină elastic și nelipicios.
Se acoperă aluatul cu un șervet curat și se dă la căldură, într-un loc ferit de curenții de aer rece, ca să crească.
Se curăță ceapa galbenă, se spală, se taie mărunt și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic.
Se spală usturoiul și se pisează.
Se curăță ceapa verde, se spală și se taie rondele.
Se curăță morcovul și cartoful, se spală și se dau prin răzătoarea mică.
Cât timp aluatul stă la dospit, se face compoziția pentru chifteluțe, amestecându-se carnea tocată cu: oul, ceapa călită și scursă de ulei, usturoiul pisat, ceapa verde tăiată rondele, mărarul tocat fin, sarea, piperul, bicarbonatul de sodiu și la urmă, făina albă.
Când aluatul și-a dublat volumul, se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se frământă puțin pentru eliberarea bulelor de aer care s-au format și apoi se porționează în 16 bucăți/biluțe.
Se ia câte o bucată de aluat, se întinde cu sucitorul și în mijlocul ei se pun o lingură încărcată de compoziție pentru chifteluțe. Se adună aluatul de jur împrejur și se sigilează bine conținutul, după care se întoarce chifla formată cu partea sigilată în jos, se modelează frumos și se pune în tava în care s-a pus deja hârtia de copt.
Se procedează la fel, până la epuizarea aluatului și a compoziției pentru chifteluțe. Se bate un ou și se ung chiflele cu chifteluțe, după care se presară mac.
Se dă tava la cuptor, la temperatură medie, până ce chiflele cu chifteluțe s-au rumenit frumos. Atunci se scoate tava din cuptor și chifteluțelele în aluat pot fi servite deja, calde. Sunt foarte bune și reci, sau pot fi reîncălzite la cuptorul cu microunde.