Chiftelute in sos de ciuperci

Postat de gurita_ta2005 in Mancaruri cu carne
5 Dec 2014 | 4145 vizualizari
Chiftelute in sos de ciuperci

Un sos excelent pentru chiftelute,sa il incercati!

Ingrediente

  • Pentru chiftele:
  • 1/2 tava carne porc si vita
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 ceapa alba
  • 1 ou
  • 1 colt de paine inmuiat in lapte
  • patrunjel tocat marunt
  • sare/piper
  • boia
  • 2 oua
  • faina
  • ulei
  • Pentru sosul de ciuperci;
  • 1 ceapa
  • 1 cutie de ciuperci
  • 1 cutie de rosii cuburi
  • 2 catei de usturoi
  • 3 foi de dafin
  • sare/piper/tarhon

Mod de preparare

Prepararea chiftelutelor:

Carnea de tocat se amesteca cu oul,condimentele,ceapa tocata marunt,morcovul dat pe razatoarea mare,ardeiul gras tocat cuburi(este optional).

Cartoful se da pe razatoarea mare si se lasa cateva minute,dupa care se stoarce bine de zeama si se adauga peste carnea tocata.

Punem si coltul de paine inmuiat in lapte si stors bine si patrunjelul tocat marunt

Se amesteca bine toate ingredientele dupa care se lasa 30 minute sa se odihneasca.

Se umezesc palmele se formeaza bilute,se trec prin faina si prin ouale batute bine, dupa care se pun la prajit intr-un ceaun cu ulei incins.

Se scot pe un servet de hartie sa absoarba uleiul in exces.

Prepararea sosului:

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline.

Dupa cateva minute se adauga ciuperciile scurse de zeama,condimentele si cutia de rosii cuburi.

Se toaca marunt usturoiul si se adauga peste sos,impreuna cu foile de dafin.

Se adauga chiftelutele facute si se lasa la foc potrivit sa mai scada zeama.

Se servesc cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chiftelute de pui cu dovlecel si sos cu ciuperci

Postat de eumimi

Chiftelute de pui cu dovlecel si sos cu ciuperci

Mai intai fierbem pieptul de pui. Dupa ce a fiert, punem in robotul de bucatarie cele 2 cepe de carnea de pui si le tocam. Punem carnea intr-un bol, adaugam 2 oua, marar tocat marunt,...

Citeste continuarea

Chiftelute in sos alb cu ciuperci

Postat de simona72

Chiftelute in sos alb cu ciuperci

Aveti ingredientele la reteta de "Chiftelute in aluat". Aici va spun ca din toate cantitatile am oprit vreo 18 chiftele, pe care de data aceasta nu le-am prajit in cuptor, ci le-am dat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.12.2014, 12:35
tare bune!
la 05.12.2014, 12:36
la 05.12.2014, 12:38
daniela
la 05.12.2014, 12:38
adele
la 05.12.2014, 12:38
bune bune

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking