Chiftelute marinate
Postat de RODIMUR in Porc 29 Oct 2017 | 8843 vizualizari
Chifteluțele dintr-un amestec de carne tocată (mai multă de porc!) cu aromele necesare sunt o mâncare foarte sățioasă și bună. Numai mirosul pe care-l emană și ai senzația că fără ele nu se mai poate...
De câțiva ani, de când am constatat că mezinului îi plac foarte mult așa, fac mai ales chifteluțe marinate. Pentru că au tot ce le trebuie și nu necesită neapărat garnitură. Nici chiar acrituri...
Și pentru a le face mai puțin tari, dense și câlțoase, adaug puține legume, care le dau o textură foarte plăcută, moale și pufoasă. Chifteluțele care au numai carne sunt cam aspre și tari...
Mai nou, plecând de la rațiuni de ordin medical (regim) se mai fac și chifteluțe la cuptor, dar eu cred că adevăratele chifteluțe gustoase se fac prăjite în ulei. Cuptorul usucă.
Din ingredientele de mai jos am făcut aproape 60 de chifteluțe.
Inapoi la reteta
|