Chiftelute umplute cu mozzarella (meat ball)

Postat de andaoana in Retete Delikat
18 Iun 2018 | 2055 vizualizari
Chiftelute umplute cu mozzarella  (meat ball)

Bucataras.ro si Delikat m-au invitat la un concurs tare fain. Am decis sa prepar niste chiftelute mai deosebite din carne amestec,cu fulgi de ovaz , condiment pentru chiftelute de la Delikat. Aceste chiftlele (bombe de carne) le-am umplut cu mozzarella. Le-am servit alaturi de niste cartofi copti si legume. Va recomand cu drag sa cumparati noile condimente Delikat.

Ingrediente

  • 800 gr carne tocata amestec
  • 1 plic condimente pentru chiftelute de la Delikat
  • cateva fire de ceapa verde
  • 3-4 catei mici de usturoi
  • 2 maini bune de fulgi de ovaz
  • 3 oua
  • putina sare
  • Extra:
  • ulei (aproximativ 500 ml)
  • mozzarella bilute

Mod de preparare

Ceapa verde am tocat-o nu foarte marunt pe un tocator. Usturoiul l-am zdrobit.

Intr-un castron am pus carnea, ceapa taiata,usturoiul tocat, plicul cu condimente, fulgi de ovaz si ouale.

Am inceput sa framant pana cand s-au omogenizat toate ingredientele foarte bine. Am adaugat putina sare pentru ca mi s-au parut prea nesarate, dar asta este dupa gustul fiecaruia.

Altfel de condimente nu am adaugat deoarece plicul contine o selectie de multe legume, sare si piper.

Am pus pe castronul cu amestecul o folie si l-am lasat sa se odihneasca pentru 30 minute in frigider.

Intr-un vas mai inalt la pereti am pus la incins ulei de floarea soarelui .

Din carnea tocata incepem sa formam chiftelele: luam in mana o cantitate de carne si o intindem in palma, in mijloc asezam o bila de mozzarella pe care o imbracam in aluat. Incercam sa nu se vada branza ca sa nu curga in ulei.

Cand uleiul este incins, prajim chiftelele pana cand se rumenesc frumos.

Noi am servit aceste chiftelute, sau mai bine zis mingi de carne cu cartofi copti asezonati si ei cu condimente pentru cartofi de la Delikat.

 

Mi-au iesit 10 astfel de chiftele.

Va doresc pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute umplute cu mozzarella (meat ball)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pastrama de porc la cuptor

Postat de simona72

Pastrama de porc la cuptor

Intr-un vas in care vom tine carnea in saramura, punem apa si restul ingredientelor. Amestecam cu o lingura pana se topeste sarea. Adaugam in saramura carnea spalata. Acoperim vasul cu folie si-l...

Citeste continuarea

Tocanita de porc cu galuste din porumb

Postat de katty

Tocanita de porc cu galuste din porumb

Spalam carnea si o taiem cubulete. Curatam ceapa si o tocam fin. Taiem ardeiul gras cubulete. In uleiul incins punem carnea si o acoperim cu un capac. Amestecam ocazional pana isi schimba...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 09:07
la 06.07.2018, 09:48
Bune!
la 06.07.2018, 10:16
la 06.07.2018, 19:45
Gustoase!
la 07.07.2018, 19:44
Ce faine sunt!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking