Ingrediente
- 1 dovlecel
- 2 cartofi medii cubulete (fierti zece minute ca pentru piure)
- 1 ceapa rosie
- 3 ciuperci champinion maricele
- 1 morcov
- 3 catei de usturoi
- 1 ou mare
- 2 linguri faina
- 2 linguri de bere
- sare dupa gust
- 200 gr branza telemea
- 1/4 legatura marar
- 1/4 legatura patrunjel
- un praf de turmeric( il pun mereu pentru ca este foarte sanatos)
- piper
- o canita de parmezan, o canita de faina pentru crusta
- ulei vegetal pentru prajit
Mod de preparare
Din aceasta cantitate saturati cu siguranta sase persoane.
Cartofii se fierb taiati cubulete si apoi se scurg, se pun intr-un vas.
Dovlecelul se razuie pe razatoarea mare, morcovul se razuie pe razatoarea mica, apoi ceapa, usturoiul se dau si ele tot pe razatoare, ciupercutele la fel, se toaca sau se razuie, se amesteca totul cu un tel, se adauga oul, sarea, piperul, branza, faina, berea, turmericul si se amesteca bine pana se omogenizeaza.
Se formeaza chiftelutele care se trec prin amestecul in parti egale de faina si parmezan. Eu am format chiftelute mai grosute.
Se prajesc in ulei pana se rumenesc frumos, cu grija sa le intoarcem pe ambele parti. Se scot, se scurg pe un servet absorbant si apoi se asaza pe platou. Noi le-am mancat cu piure de cartofi si muraturi...
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute vegetariene cu branza in crusta de parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|