Chipsuri de casa cu condimente si smantana

Postat de ancutsa in Mancare copii
9 Aug 2016 | 3603 vizualizari
Chipsuri de casa cu condimente si smantana

Pentru ca deseori chipsurile din magazine contin foarte multa sare, iar unele contin si zahar, m-am gandit sa pregatesc niste chipsuri de casa cu condimente, pentru a le rontai cu placere. Astfel pot controla mai bine cantitatea de sare. Este o reteta simpla si usoara pentru copii si parinti.  

Ingrediente

  • 4 cartofi mari;
  • Condimente: sare, piper, boia dulce, cimbru, oregano;
  • smantana

Mod de preparare

 

Se curata si se spala cartofii, se taie in jumatati, apoi se lasa cam o ora in apa rece ca sa iasa amidonul din ei.

Li sa da o forma usor ondulata cu ajutorul unui cutit special sau a razatoarei, o puteti vedea in poza pe cea pe care am folosit-o eu.

Se condimenteaza dupa gust cu mirodeniile care va plac mai mult, se prajesc in ulei incins si se servesc cu smantana.

Pofta Buna!

 

Timp total: 1h 30min

Portii: 4

  

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/07/chipsuri-de-casa-cu-condimente-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Chipsuri de casa cu condimente si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Avat prajit

Postat de mihaelar63

Avat prajit

Bucatile de peste proaspat se spala, se sareaza si se stoarce deasupra zeama de lamaie. Adaugati condimentele si uleiul aromatizat . Masati usor bucatile de peste . Se...

Citeste continuarea

Gnocchi homemade cu sos alb si mazare

Postat de simona72

Gnocchi homemade cu sos alb si mazare

Pentru gnocchi: se pune cartoful la fiert(de preferat in coaja) in apa cu sare. Il probam cu furculita, iar cand aceasta patrunde cu usurinta inseamna ca, cartoful este fiert. Se zdrobeste...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 09.08.2016, 14:57
la 09.08.2016, 15:20
la 09.08.2016, 16:30
P.S. data viitoare încearcă să-i coci în cuptor, doar un pic stropiți cu ulei
la 09.08.2016, 17:29
Va multumesc pentru vizita! Cristina, multumesc pentru sfat!
la 10.08.2016, 08:49

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking