Chisatura sau pasta de slanina, ceapa si patrunjel
Postat de burdulea56 in Porc 8 Oct 2010 | 9413 vizualizari
Chisatura, imi aduce aminte de copilarie, de vacantele de vara petrecute la bunica dinspre mama, intr-un sat de pe valea Tarnavei Mari, aproape de Blaj, mica Roma a Ardealului. Pe vremea aceea chisatura se facea din osanza, care era pastrata tot timpul anului pt a imbunatati gustul ciorbelor. Osanza se presara cu sare, se rula si se cosea, arata asa ca un sul de parizer, dar era alba. Din bucata aceea de osanza, se taiau bucatele mai mici si se facea chisatura pt ciorbe sau se intindea pe paine. Veti zice, cum sa mananci asa ceva? Eu zic si acum ca era mult mai sanatoasa, decat mezelul cu o sumedenie de E-uri.
Inapoi la reteta
|
Comentarii (19)
la 10.10.2010, 21:19
Kamy, asa este, dar mie imi place pe paine foarte tare, dar o data pe an, asa cum am zis, doar cu rosii, sotul mananca si cu castreveti murati.
la 10.10.2010, 21:21
Marieta, ai dreptate, e mai bine cu colesterol decat cu E-uri, dar daca se mananca rar nu faci nici din acela.
la 10.10.2010, 21:23
Cristinne, asa este, ai perfecta dreptate, la noi se fac haiosele cu osanza, sunt nemaipomenite, mereu proaspete.
COMENTEAZA