Ingrediente
- 250 g ciocolata 72% cacao
- 200 g unt
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 1 lingura cherry angelli
- Vanilie
- 1 praf de sare
- Unt si cacao pentru uns formele
Mod de preparare
Din aceste cantitati vor rezulta 6-8 bucati, în functie de formele folosite.
Eu am folosit cesti de ceai si vase ramekin, dar mai bine au iesit cele din cesti.
Am uns formele cu unt si le-am presarat cu cacao.
Cuptorul l-am preîncalzit la 200 de grade.
Ciocolata am topit-o împreuna cu untul pe baie de aburi.
Ouale le-am batut cu zaharul si un praf de sare, apoi le-am pus peste ciocolata.
La final am adaugat faina, vanilia si lichiorul.
Am pus compozitia în formele pregatite si le-am pus la cuptor.
Daca sunt forme mai mici, sunt sufieciente 12-13 minute, daca sunt mai mari, 15-16 minute vor fi de ajuns.
Sunt gata când la suprafata apar mici crapaturi.
Atentie! Daca le lasati mai mult, nu veti avea „miezul” acela curgator si e pacat.
Le-am scor din cuptor, le-am lasat câteva minute, apoi le-am rasturnat.
Nu am avut înghetata asa ca le-am decorat cu frisca, zmeura si afine.
S-aveţi poftă !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate lava cake-Vulcan de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
|