Choux-uri cu crema de ness si ciocolata

Postat de gicuta69 in Dulciuri
7 Feb 2016 | 6510 vizualizari
Choux-uri cu crema de ness si ciocolata

  Un dulce simplu , delicios si de nerefuzat.  

Ingrediente

  • Gogosele:
  • 250 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 150 g faina
  • 3 oua
  • 1/4 lingurita sare
  • Crema:
  • 700 ml lapte
  • 100 g faina
  • 150 g zahar(sau dupa gust)
  • 3 galbenusuri
  • 50 g unt
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 2 lingurite ness
  • un praf de sare
  • In plus:
  • 300 ml frisca batuta cu 2 pliculete de zahar vanilat
  • 50 g ciocolata topita in doua linguri lapte

Mod de preparare

Gogosele: Punem intr-o craticioara pe foc apa, uleiul si sarea .Cand fierbe,dam cratita deoparte si adaugam toata faina amestecand cu telul pana la omogenizare.Lasam sa se racoreasca apoi incorporam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.Punem aluatul intr-o seringa/posh si formam choux-uri  in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu spre mare,pentru aproximativ 25-30 de minute, pana se rumenesc  usor. Cand se racesc le taiem cate un capacel.

Crema: Intr-un vas cu fund  dublu(sau pe baie de aburi) punem 600 ml de lapte la fiert. Separat, batem galbenusurile cu telul,apoi  adaugam sare, zaharul si faina. Punem  cei 100 ml de lapte ramasi si amestecam.Turnam compozitia peste laptele fierbinte, amestecand  continuu . Lasam sa fiarba pana crema se ingroasa ca o smantana apoi o dam deoparte si adaugam untul,nessul si ciocolata. Omogenizam si lasam crema la racit.

Asamblare: Spritam in fiecare choux mai intai crema racita apoi  frisca batuta. Asezam capacelele peste frisca si decoram cu ciocolata topita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux-uri cu crema de ness si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert cornulete cu iaurt si untura

Postat de Constelatialeu

Desert cornulete cu iaurt si untura

Intr-un castron am pus untura ( moale), oul, iaurtul, drojdia sfaramata si sarea, am omogenizat bine, apoi am inceput sa adaug faina pana am obtinut un aluat suficient de tare cat sa se poata...

Citeste continuarea

Gogosele cu dovlecel si smantana

Postat de Constelatialeu

Gogosele cu dovlecel si smantana

Se rade dovlecelul, se stoarce de zeama. Intr-un castron se pune dovlecelul ras, se adauga sarea, ouale, zaharul si smantana si se amesteca bine, apoi se adauga faina si se omogenizeaza. Se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2016, 07:40
Mama,cum arata!! Cate pot servi de pe platou?
la 07.02.2016, 07:45
Multumesc, Claudia! Ti le ofer cu drag pe toate!
la 07.02.2016, 07:50
Deliciu
la 07.02.2016, 08:31
Delicioase!
la 07.02.2016, 08:32
cat de bine arata

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking