Cighir din ficatei de pui
Postat de RODIMUR in Ficat 16 Mai 2017 | 5950 vizualizari
Cuvântul "cighir" vine din limba turcă și înseamnă "măruntaie". În Moldova "cighirul" este, de fapt "drobul", deși el are mai multe sensuri, dintre care cel mai cunoscut este de "fel de mâncare preparat din măruntaie de porc, miel, etc., tocate și înfășurate în prapur". Există și varianta de "cighir moldovenesc", un fel de chiftele (și cuvântul "chiftele" vine din limba turcă!) făcute din carne și organe de porc, cu multă ceapă, usturoi, piper și ardei iute, prăjite în untură.
Așadar cighirul este drobul știut de toată lumea. Eu nu prea fac drob de miel, pentru că are un gust foarte puternic. De cele mai multe ori fac drob de champignons, care este foarte bun și răcoros, dar și din ficat de porc și mai ales din ficat de pui. Acesta din urmă este mai bun, mai plăcut și mai fin. Acum, cînd au ieșit zarzavaturile noi, sunt tentată să-l prepar, ca pe o rețetă de picnic, dar și ca un aperitiv de toate zilele.
Inapoi la reteta
|