Ingrediente
- 300 grame ficăței de pui
- 4 ouă
- 2 linguri făină albă
- miezul de la 3-4 felii de pâine
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 legătură de usturoi verde (numai codițele)
- 2 legături de mărar
- 1 legătură de pătrunjel
- ulei pentru prăjit ceapa
- 1 vârf de cuțit de bicarbonat
- sare
- piper
- 1 linguriță de Vegeta
- 2 ouă fierte tari
Mod de preparare
Se curăță, se spală și se taie codițele de la usturoiul verde.
Se alege, se spală și se taie mărunt pătrunjelul și mărarul.
Se curăță și se spală ceapa. Bulbii de la ceapa verde se taie și se pun la topit în ulei, iar codițele se taie, de asemenea și se pregătesc pentru a fi încorporate crude în compoziția de drob.
Se fierb tare două ouă și se curăță de coji.
Se spală ficățeii și se fierb un clocot-două, după care se scurg de apă și se lasă la răcit. Când s-au răcorit, se taie mărunt, se pun într-un vas mai mare și peste ei se adaugă zarzavaturile tăiate mărunt (Codițele de la ceapă și usturoi, mărarul, pătrunjelul), ceapa cu uleiul în care s-a prăjit, cele 4 ouă crude și condimentele (sare, piper, Vegeta, bicarbonat). Se amestecă bine, după care se adaugă cele două linguri de făină albă. Se fărâmițează miezul de la 3-4 felii de pâine și se adaugă acestei compoziții, amestecând foarte bine.
Se toarnă compoziția într-o formă specială de copt, sau într-o tavă de unică folosință. La mijlocul tăvii se vor pune cele două ouă fierte tari, având grijă să fie acoperite de compoziția de drob. Se dă tava la cuptor, la foc mic. Când drobul se rumenește, se verifică dacă s-a copt, cu o scobitoare și dacă este gata, se scoate și se lasă mai întâi să se răcească, înainte de a-l tăia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cighir din ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|