Într-un castron încăpător am amestecat făina, zahărul și sarea și am făcut o adăncitură în mijloc. Separat am dizolvat drojdia în laptele călduț, apoi le-am adăugat în castronul cu făină. Am adăugat oul și am frământat un aluat dens și elastic pe care l-am lăsat să dospească până când și-a dublat volumul.
În timp ce aluatul a dospit m-am ocupat de maglavaisul cu scorțișoară.
Am omogenizat untul topit, zahărul și scorțișoara, apoi am pus vasul la frigider pentru ca untul să se solidifice ușor.
Am întins aluatul dospit ca și la cozonac, apoi am întins maglavaisul peste el. Am acoperit toată suprafața aluatului.
Am rulat cât mai strâns posibil, apoi, după ce am pus rulada la frigider pentru 15 minute, am scos-o și am tăiat-o rondele de 3 cm. Am așezat melcișorii în tavă, la distanță de câte 4 cm unul de celălalt.
Am preîncălzit cuptorul și am copt melcișorii la 160°C timp de 20 de minute.
Până când aceștia s-au răcit, am pregătit glazura.
Am omogenizat untul, zahărul pudră pe care l-am cântărit, și urda ( am folosit blenderul pentru a obține o compoziție cremoasă, fină ). Am adăugat laptele fierbinte, apoi am omogenizat totul cu ajutorul unui mixer.
Am acoperit melcișorii cu glazură, după care i-am pus puțin la frigider pentru ca aceasta să se solidifice. Se poate vedea cânt de fină și lucioasă e glazura.
Sunt tare buni și merg de minune alături de o cană cu cacao cu lapte. Cred că Moș Crăciun ar vrea să îi deguste. :)
Poftă bună!