Ciocanele de pui la gratar, cu rondele de cartofi si morcovi la aburi

Postat de RODIMUR in Pui
7 Oct 2018 | 3313 vizualizari
Ciocanele de pui la gratar, cu rondele de cartofi si morcovi la aburi

Pentru acest sfârșit de săptămână am făcut un fel principal foarte gustos, sănătos, ușor și dietetic, fără prăjeli și fără grăsimi. Tot să mănânci așa ceva...! Ca sos am făcut rapid un amestec ușor de muștar și smântână, care a ieșit foarte bun. Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care carnea a stat în frigider, la baiț.

Ingrediente

  • 4 ciocănele de pui
  • 2 cartofi roz, mari
  • 2 morcovi
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • Pentru baiț:
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • boia de ardei dulce
  • amestec preparat în casă din ierburi uscate (mărar, busuioc, cimbrișor, leuștean...)
  • 1 pahar cu apă
  • Pentru sos:
  • 1 linguriță de muștar clasic
  • 2-3 linguri de smântână grasă

Mod de preparare

Mai întâi se pregătesc ciocănelele, pentru a avea timp suficient să stea la baiț. Se curăță de tuleie și de pielea groasă de la bază, se spală bine și se pun la baiț, în frigider, pentru 2-3 ore.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

Se prepară un sos rapid dintr-o linguriță de muștar clasic, mixat cu 2-3 linguri de smântână grasă.

Se încinge grătarul, se scot ciocănelele din baiț și se pun la preparat, întorcându-le apoi pe toate fețele, ca să se pătrundă bine.

Se curăță cartofii și morcovii, se spală, se taie rondele și se pun la aburi pentru 30 de minute.

Când ciocănelele sunt gata, se pun în farfurii, alături de rondelele de cartofi și morcovi, stropite cu sos din smântână și muștar și presărate cu frunze proaspete de pătrunjel.

Se poate servi alături o salată de sezon. Pentru că garnitura este din cartofi, nu se servește și pâine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele de pui la gratar, cu rondele de cartofi si morcovi la aburi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pui cu portocale la cuptor

Postat de simona72

Pui cu portocale la cuptor

Puiul intreg, se spala atat la exterior cat si la interior, se curata de eventualele pene mici ramase. Se lasa sa se zvante. Intre timp se pregateste marinata: intr-un castronel se pun toate...

Citeste continuarea

Pulpe de pui in vin

Postat de mirela0911

Pulpe de pui in vin

Se curata si se spala bine carnea apoi se lasa sa se scurga de apa sau se sterge cu prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.10.2018, 17:38
bun si sanatos
la 07.10.2018, 17:40
Mulțumesc frumos, Cătălina!
la 07.10.2018, 18:01
Imi plac mult!
la 07.10.2018, 18:07
la 07.10.2018, 18:10
Mă bucur, Ancutsa...Mulțumesc mult!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking