Ingrediente
- 250 g lapte praf
- 125 g unt gras (82% grasime)
- 100 ml apa
- 40 g cacao
- 150 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- esenta de rom
- 100 g nuci prajite
- 1 varf cutit sare
Mod de preparare
Pui zaharul, zaharul vanilat, sarea si apa intr-o craticioara, pe foc mediu, si amesteci pana cand zaharul este complet topit. Cand observi ca s-a format o spuma alba la suprafata, mai lasi sa fiarba 5 minute, nu mai mult, si stingi focul.
Intre timp, amesteci laptele praf cu cacaua si le cerni.
Imediat dupa ce stingi focul, adaugi untul topit partial si esenta de rom.
Amesteci pana cand untul este complet incorporat in siropul de zahar.
Adaugi treptat mixul de lapte praf si cacao in sirop si mixezi incontinuu in timp ce il adaugi.
Dupa ce ai incorporat laptele praf si cacaua, adaugi nucile si amesteci cu o lingura de lemn.
Tapetezi forma cu folie de plastic alimentara si adaugi ciocolata. O nivelezi frumos si o lasi intr-un loc racoros, exclus frigider, 3-4 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|