Ciorba ardeleneasca de perisoare

Postat de amalia01 in Retete Delikat
22 Iul 2018 | 4533 vizualizari
Ciorba ardeleneasca de perisoare

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" Va spuneam eu ca in bucataria mea se regasesc influente din Oltenia, zona Clujului si cea a Bistritei. Reteta de ciorba este una ...complicata?

Ingrediente

  • 500 g carne tocata de porc si vita
  • un os de vita
  • 1 ceapa mare alba
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 felie de telina
  • 1 ou
  • 4 lg de orez
  • o mana de faina
  • 4 l apa + 500 ml+ 500 ml
  • 1/2 de cana de zeama acra de pe castravetii murati de vara
  • 1/2 lgt condimente pentru sarmale Delik'At
  • 2 lgt amestec ierburi de gradina Delik'At

Mod de preparare

Pentru inceput speli bine osul de vita si ii dai un clocot in 500 ml de apa, dupa care il clatesti sub jet de apa rece.

Intre timp cureti zarzavatul si il tai marunt.

Pui apa in oala si, cand da in clocot, adaugi un strop de sare si osul de vita, lasand la foc mic 15 minute. In acest moment adaugi zarzavatul si incepi sa pregatesti perisoarele.

Speli orezul si il fierbi 5 minute in 500 ml de apa cu putina sare, apoi il scurgi si il adaugi peste carne. Adaugi condimentele pentru sarmale si oul, framantand si omogenizand totul.

Formezi perisoarele de marimea unei nuci, le dai prin faina si le asezi pe o planseta.

Cand zarzavatul este fiert adaugi cu grija perisoarele si lasi sa fiarba la foc mic cca 20 de minute.

Acum torni zeama de pe castraveti si mai fierbi la foc mic 5 minute.

Adaugi in ciorba amestecul de ierburi de gradina, stingi focul si acoperi cu un capac. Lasi asa 5 minute , dupa care o servesti celor dragi cu smantana sau ardei iute, dupa gust, dar musai cu o felie de paine facuta in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui la grill, cu legume fierte si sos alb de mustar si smantana

Postat de RODIMUR

Piept de pui la grill, cu legume fierte si sos alb de mustar si smantana

Se curăță pieptul de pui, se spală, se scurge de apă și se porționează. Se prepară un mix din: uleiul de măsline, condimentele Delikat menționate în lista de ingrediente, sare...

Citeste continuarea

Sarmale cu carne mixta si ciuperci la slow cooker Crock-Pot

Postat de gurita_ta2005

Sarmale cu carne mixta si ciuperci la slow cooker Crock-Pot

Varza se clateste, se taie cu grija cotorul, se desfac frunzele si se lasa in apa. Intr-un castron pune carnea tocata impreuna cu condimentele. Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.07.2018, 16:43
Buna trebuie sa fie!
la 22.07.2018, 18:06
la 22.07.2018, 22:29
Tare imi place
la 22.07.2018, 23:19
la 23.07.2018, 09:44
Foarte bună!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking