Ingrediente
- 500 gr carne porc
- 100 gr orez
- 1 morcov mare
- 1 ceapa mare
- 1/2 bucata telina
- 1 -2 ardei gras
- 1 radacina mica patrunjel
- 200 ml smantana
- 1 lingura rasa faina
- 1 lingura de tarhon tocat
- sare piper
- 2 lg otet de pe tarhon
Mod de preparare
Se taie carnea de porc cubulete si se pune la fiert, la foc mediu in apa rece. In primele 15 minute de fierbere supa se spumeaza.Intr-o tigaie punem 2 lg de ulei sa se incinga.
In uleiul incins adaugam ceapa tocata fin, morcovul, telina, patrunjelul plus ardeiul taiat cubulete.Se calesc la foc mic pana legumele se inmoaie un pic.
Se adauga orezul si zarzavaturile in supa.Smantana se amesteca cu faina si apoi se dizolva cu supa fierbinte.Se toarna smantana incet in oala cu supa, amestecand incontinu pentru a nu se branzi.
Se adauga tarhonul tocat si otetul de pe tarhon.Potrivim de sare si piper si mai lasam sa fiarba 5 minute.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca de porc acrita cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|