Ciorba ca la mosie

Postat de Constelatialeu in Ciorbe
29 Iun 2018 | 5636 vizualizari
Ciorba ca la mosie

Ca sa nu lungesc vorba , mi-am dus musafirii ''la mosie''...si am zis sa le fac o ciorbita cu legume din gradina si acrita cu zarzare rosii.....pozele spun totul...clar le-a placut....:D reteta facuta in colaborare cu mama si Mirela.

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 1 kg fasolica fideluta proaspat culeasa din gradina
  • 2 dovlecei marisori tot din gradina
  • 2 ardei din solar
  • 3-4 rosii din solar
  • 3 linguri amestec de morcov, pastarnac, ardei (de asta toamna, conservat doar cu sare)
  • 10-15 zarzare rosii
  • 100 ml ulei
  • 4-5 cepe albe
  • 1 legatura de frunze verzi de ceapa din gradina
  • cca 7 l apa

Mod de preparare

Mai intai am pregatit legumele, am curatat cartofii si i-am taiat cubulete ( Mireluta a avut sectorul asta ), am adunat fasolea din gradina, am curatat-o si am rupt-o in bucatele mai mici (mama a curatat fasolea si Mirela a spalat-o si a rupt-o in bucatele mici).

Ceapa taiata marunt, dovlecelul cubulete, frunzele de ceapa taiate marunt, ardeiul taiat cubulete mici, rosiile curatate de coaja si taiate. de morcov, pastarnac si ardei l-am trecut prin jet de apa sa mai se duca sarea.

Am pus oala pe foc, am adaugat uleiul, am lasat sa se incinga si apoi am pus ceapa si amestecul de morcov, pastarnac si ardei, am calit cca 5-6 min, apoi am adaugat 7 l de apa si am lasat sa fiarba, apoi am pus fasolea fideluta, am lasat-o sa fiarba cca. 20 min, apoi am adaugat cartofii si dupa cca. 10 min, am adaugat dovlecelul si ceapa verde.

Spre final, am adaugat rosiile si zarzarele, am potrivit de sare si am lasat sa mai fiarba cca 20 min. M-am bucurat foarte mult ca Denis si Larissa au mancat ciorbita si s-au declarat satisfacuti. La fel a zis si Mirela ca a fost delicioasa, dar eu aveam o problema cu copii, ei sunt mai mofturosi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ca la mosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Ciorba de perisoare din carne de pui

Postat de mirela0911

Ciorba de perisoare din carne de pui

Intr-o oala se pune apa la fiert (cca 4 litri) si in momentul in care da in clocot, se pune radacina de patrunjel curatata, telina curatata si ceapa intreaga, doar curatata. Morcovul curatat se...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de mihaelar63

Ciorba de perisoare

Curatati si spalati legumele. Tocati cubulete marunte ceapa, gogosarul, morcovul si telina. Sotati usor pentru inceput ceapa si gogosarul. Adaugati morcovul si telina....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2018, 12:06
Asta mâncare adevărată! Foarte frumos la moșie...poate la anu' venim și noi...dacă ne primești...
la 29.06.2018, 12:09
Arata foarte bine! Vreau si eu o portie!
la 29.06.2018, 12:13
Delicioasa cu siguranta!
la 29.06.2018, 12:43
Woow! Buna ciorba!
la 29.06.2018, 12:58
Buna rau ciorba asta!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking