Ingrediente
- 500 g afumatura
- 4-5 cartofi
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 200 g smantana
- 2 linguri de faina
- 50 g ulei
- leustean
Mod de preparare
Se taie ceapa marunt, iar morcovul se da prin razatoarea mare.Se pun la calit impreuna in 50 g ulei. Se lasa cateva minute, dupa care se adauga si afumatura taiata felii.
Se lasa pana cand incepe ceapa sa se aureasca putin, nu sa se prajeasca si apoi se adauga 2 cani de apa si cartofii taitai cuburi si se lasa la fiert aprox. 40-50 de minute.
Mai adauagam 1-2 cani de apa sau cat este nevoie.
Cand este gata, se face un amestec din smantana si cele 2 linguri de faina, se adauga cateva linguri din ciorba fierbinte si se amesteca bine. Se adauga smantana in ciorba, leusteanul si se mai lasa 1-2 minute la foc mic si se stinge focul.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu afumatura si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|