Ciorba cu inimi de pui si menta

Postat de xana in Ciorbe
14 Aug 2018 | 2416 vizualizari
Ciorba cu inimi de pui si menta

Provocarea GastroArt

Ingrediente

  • 300 gr inimi de pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mediu
  • 1 rosie
  • cateva frunze de menta
  • sare
  • Pentru paste:
  • 100 gr faina+ inca 1 lingura
  • 1 ou
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Pentru paste punem cele 100 gr de faina pe suprafata de lucru sau intr-un castron si o amestecam cu sarea. Facem o gaura in mijloc, unde adaugam oul batut si uleiul de masline si incepem sa amestecam cu o furculita pana la omogenizare, apoi incepem sa framantam cu mana 10 minute. Aluatul trebuie sa fie lucios si elastic.

Se acopera cu folie alimentara si se lasa la odihnit timp de jumatate de ora.

Presaram faina pe suprafata de lucru si intindem o foaie subtire, apoi o impaturim si o intindem din nou. Repetam acest proces de 3- 4 ori, apoi ii dam forma dorita (in cazul meu au fost inimioare), presaram restul de faina si le lasam sa se usuce 30 de minute.

Curatam si spalam bine inimile, apoi le punem la foc intr-o oala cu apa cat sa le acopere. Cand au dat in clocot, aruncam apa si adaugam alta fierbinte, cca 1,5 l si ceapa taiata in doua. Lasam 30 de minute la fiert.

Indepartam ceapa si adaugam morcovul taiat rondele si rosia taiata cubulete mici fara seminte sau coaja, sare dupa gust si lasam sa fiarba inca 20 de minute. Urmeaza apoi sa punem pastele care vor fierbe in 2- 3 minute.

Luam oala de pe foc si presaram menta taiata marunt, dupa care putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu inimi de pui si menta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba cu pulpa de porc si afumatura

Postat de Patricia_Iordache_79

Ciorba cu pulpa de porc si afumatura

Spalam carnea si o taiem cubulete. O punem la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce si-a schimbat culoarea o scoatem pe o farfurie. Taiem costita pe marginea oaselor. Tocam ceapa marunt,...

Citeste continuarea

Ciorba de fasole pastai la multicooker

Postat de gurita_ta2005

Ciorba de fasole pastai la multicooker

Se taie carnea de porc cuburi, se pune in vasul din multicooker, punem si apa si fasolea pastai rupta in bucati mai mici si spalata in prealabil. Se seteaza functia de Boil pentru 30 minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.08.2018, 00:25
Inedita asezonarea cu menta
la 14.08.2018, 02:21
la 14.08.2018, 05:05
O ciorbă mereu bună! Cred că menta i-a dat o notă aparte, răcoroasă!
la 14.08.2018, 06:24
Interesantă!
la 14.08.2018, 07:11

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking