Ingrediente
- 8-10 bucati oase de porc
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 1/2 capatana mica de telina
- 1/4 varza mica cruda
- 1 ceasca cu boabe de mazare
- 1 litru suc de rosii
- 1 litru zeama de varza acra
- leustean maruntit
- piper
- boia afumata
Mod de preparare
Am spalat oasele de porc ( pe care am lasat si carne, bineinteles :) ) si le-am pus la fiert in apa cu sare, avand grija sa adunam bine toata spuma formata.
Am curatat legumele, le-am spalat si tocat cubulete ( mai putin mazarea :)) ).
Cand in oala in care fierbeau oasele nu s-a mai ridicat spuma, am adaugat legumele ( mai intai ceapa, morcovul , telina si ardeiul, iar mai tarziu si varza impreuna cu boabele de mazare congelata ) si am lasat sa fiarba totul la foc mic, pana ce legumele s-au inmuiat.
Am adaugat in oala sucul de rosii, iar dupa inca 10 minute am turnat zeama de varza acra. Dupa inca 2-3 minute de clocotit, am oprit focul si am condimentat ciorba cu o lingurita de boia de ardei afumata, un praf de piper si frunze de leustean uscat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu oase de porc si zeama de varza murata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|