Ingrediente
- 1,5 kg oase de porc cu carne,
- 3 morcovi,
- 1 ceapa,
- 1 fir de praz,
- 300 g napi,
- 5 cartofi,
- 300 g varza murata,
- 1 telina medie,
- 1 pastarnac,
- 1 dovlecel,
- 2 ardei grasi,
- 1,5 l zeama de varza,
- leustean uscat,
- frunze de telina.
Mod de preparare
Spalam oasele si le punem la fiert, spumunind de cate ori este cazul. Pregatim legumele: radem morcovii, pastarnacul si telina, tocam ceapa si prazul, taiem ardeiul cubulete (am avut congelat), cartofii, dovlecelul si napii le taiem cubulete mai mari, varza o tocam fideluta. Cand sunt fierte oasele le scoatem din zeama, le lasam sa se racoreasca, scoatem carnea de pe ele si o punem la loc in oala. Adaugam legumele si lasam sa fiarba. Cand sunt fierte legumele punem zeama de varza fiarta separat si lasam sa dea un clocot. “Aruncam” leusteanul uscat si frunzele de telina tocate si oprim focul. Servim cu ardei iute si paine de casa. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de porc acrita cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|