Ciorba de perisoare, acrita cu zeama de varza

Postat de merisor67 in Ciorbe
10 Dec 2015 | 6472 vizualizari
Ciorba de perisoare, acrita cu zeama de varza

Pe timpul iernii, ne place sa acrim ciorbele cu zeama de varza, ca doar avem din belsug si ies tare bune.

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • 1kg carne tocata(vita+porc)
  • 1ceapa mare
  • 1 ceasca orez(120 ml)
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 1 praf piper
  • 1 praf cimbru
  • Pentru supa:
  • 3 l apa
  • 1 l zeama de varza
  • 3 cepe galbene
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 ardei rosu (eu am pus de la congelator)
  • tarhon
  • 1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare

Punem apa la fiert. 

Nu vom adauga sare pentru ca avem zeama de varza sarata.

Curatam spalam si tocam legumele cuburi si le adaugam in vasul de pe foc, in momentul in care apa atinge punctul de fierbere.

Ardeiul il vom adauga mai tarziu.

Pregatim perisoarele.

Trecem carnea prin masina de tocat impreuma cu ceapa, presaram peste amestec, sare, piper si cimbru, apoi adaugam orezul si ouale si omogenizam.

Cand legumele din vas incep sa se patrunda usor, formam perisoarele de dimensiunea unei nuci si le scufundam in vas.

Lasam perisoarele sa fiarba aproximativ 20 de minute, la foc mediu si acoperind vasul, dupa care adaugam zeama de varza, apoi ardeiul taiat cubulete si tarhonul.

Eu pun tarhon din belsug, pentru ca imi place aroma lui, deci pun cat sa fie presarat pe toata suprafata vasului, nu pot da o cantitate exacta.

Mai lasam ciorba sa fiarba 15-20 de minute, dupa care o gustam si o mai asezonam cu sare, daca mai este cazul, apoi stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.

Eu in ciorbele acrite cu zeama de varza, nu mai adaug rosii, dar am vazut ca altii adauga.

Servim ciorba fierbinte, alaturi de o ceapa rosie sau alaturi de ardei iute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare, acrita cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de perisoare acrita cu zeama de varza

Postat de stefy_a

Ciorba de perisoare acrita cu zeama de varza

Se spala ceapa, ardeiul gras, gogosarul, radacina de patrunjel si morcovul, se taie marunt si se pun la fiert in apa. Cand legumele sunt fierte, se pregatesc perisoarele. Compozitia de...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu zeama de varza

Postat de Luana

Ciorba de perisoare cu zeama de varza

Apa se pune la fiert .  Intre timp curatam legumele le taiem cubulete si le punem in putin ulei la calit . Le adaugam peste apa cu sare vegeta bulion si lasam sa fiaba legumele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2015, 11:15
Imi vine sa plec spre tine
la 10.12.2015, 11:19
Zeama de varză am pus adineauri în ciorba de praz, că de perişoare încă n-am împlinit vârsta necesară, abia după Crăciun. ))
Tare bună, şi cum deseori spun, musai cu mămăligă.
la 10.12.2015, 11:22
ce ciorbita buna
la 10.12.2015, 11:25
Wooow ce prezentare frumoasa iar ciorbita ta este foarte delicioasa
la 10.12.2015, 11:27
Padre, ciorba cu mamaliguta n-am mancat, dar cred ca-i tare buna, ca prea o spui cu foc )

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking