Ciorba de ardei kapia umpluti

Postat de mihaelar63 in Ciorbe
19 Feb 2016 | 4740 vizualizari
Ciorba de ardei kapia umpluti

 M-a apucat o pofta de ciorba de ardei umpluti. Am preparat tocatura. Din ea o parte am facut chiftelute. Bun planul. Dar socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Am cutreierat prin magazinele din micul cartier. Am fost pe la marile -micile marketuri. In afara de ardei kapia mai erau decat ardei grasi scofalciti si obositi. Nu-i nimc , mergem inainte!!! Am achizitionat 8 ardei kapia rosii. Zece nu  se putea, ca nu mai erau ... A iesit o ciorba nemaipomenit de gustoasa!!!  

Ingrediente

  • 1 morcov mare
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa
  • 6 linguri orez fiert
  • 1 conserva cu pulpa de rosii-Cirio
  • 8 ardei kapia rosii
  • 2 ardei grasi verzi
  • 2 linguri faina alba
  • 500 gr carne tocata amestec vita cu porc
  • 1 ceapa mica
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 ou
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Curatati legumele si le spalati.
  2. Taiati in bucati mari ceapa, morcovul si patrunjelul.
  3. Pentru a economisi timp eu nu  le-am razuit pe razatoare, manual, le-am tocat in vasul blenderului vertical [am un vas mai mare la blenderul Gorenje] .
  4. La tocare, actionati butonul prin impulsuri repetate. Astfel veti putea obtine legumele tocate la marimea dorita .
  5. Taiati foarte aproape de codita ardeii si curatati de seminte. Spalati si ii lasati la scurs .
  6. Tocati o ceapa mica si patrunjelul verde in vasul blenderului.
  7. Acestea se amesteca  cu carnea tocata, oul, 3 linguri de orez fiert  sare si piper. Omogenizati umplutura.
  8. Pudrati ardeii pe interior cu faina alba si scuturati de surplus. Umpleti ardeii cu tocatura de carne.
  9. Intr-o tigaie tip wok prajiti ardeii  fara sa-i ardeti, pe toate partile. Scoateti ardeiii pe un platou separat. [prin pudrarea cu faina si prajirea ardeilor, carnea tocata face aderenta cu peretele ardeiului si  la fiert umplutura nu va iesi din  el ].
  10. Prin prajirea ardeilor veti obtine in plus un gust placut de ardei copt.
  11. In uleiul infierbantat caliti usor legumele tocate in prima faza
  12. .Transferati-le intr-o oala si adugati 2.5 l apa. Sarati.
  13. Cand zeama incepe sa clocoteasca se pun ardeii umpluti si se lasa sa fiarba la foc domol 20 minute .
  14. Spre sfarsitul fierberii adugati pulpa de rosii si restul orezului fiert .
  15. Gustati si sarati daca este nevoie .
  16. Serviti ciorba presarata cu verdeata .
  17. A fost atat de gustoasa incat nimeni nu a dorit smantana la servire
  18. Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ardei kapia umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de ardei umpluti cu carne de vacuta

Postat de mihaelar63

Ciorba de ardei umpluti cu carne de vacuta

Legumele se curata si se spala. Tocati ceapa marunt. Taiati radacinoasele dupa preferinta. Taiati foarte aproape de codita ardeii si curatati de seminte. Spalati si ii lasati...

Citeste continuarea

Ciorba de ardei umpluti

Postat de mihaelar63

Ciorba de ardei umpluti

Legumele pentru zeama se curata, se spala, se taie grosier si se pun in vasul blenderului. Se toaca, nu foarte marunt. Se calesc legumele in putin ulei pana incep sa se inmoaie. Se sareaza....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2016, 06:28
Foarte buna, ciorbita
la 19.02.2016, 06:38
ce bine arata! Esti sefa ciorbelor pentru mine!
la 19.02.2016, 07:18
Buna asta!
la 19.02.2016, 08:36
buna buna
Este cu totul altceva decat ciorba de ardei umpluti.
la 19.02.2016, 08:55
n-am mancat niciodata ,dar as gusta sa vad cum e...

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking