Ciorba de ardei umpluti cu carne de vacuta

Postat de mihaelar63 in Ciorbe
18 Mai 2019 | 4392 vizualizari
Ciorba de ardei umpluti cu carne de vacuta

  "Retete pentru mese in familie"  Ne place mult ciorba cu ardei umpluti. O prepar de 5-6 ori pe an. Nu foarte des, cand ne este dor de ea !!! De aceasta data am folosit carne proaspata de vacuta. Vacuta cuminte crescuta in gospodarie care a mancat doar bunataturi.

Ingrediente

  • 10 ardei diversi- am pus cum am avut
  • 2 linguri pasta rosii
  • 1 lingurita boia ardei ungureasca
  • 4 morcovi mici
  • 2 cepe mici
  • 1 felie telina
  • 3 frunze mici foi dafin verde
  • 100 ml ulei
  • 500 gr carne tocata vacuta
  • 1 ou
  • 1 lingura pasta ardei kapia cu telina-productie proprie
  • 3 linguri orez
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 1 lingura zahar -optional
  • faina alba
  • sare
  • piper
  • smantana -optional
  • verdeata tocata preferata -patrunjel, telina , leustean

Mod de preparare

  1. Legumele se curata si se spala.
  2. Tocati ceapa marunt. Taiati radacinoasele dupa preferinta.
  3. Taiati foarte aproape de codita ardeii si curatati de seminte. Spalati si ii lasati la scurs. Se mai face o taietura mica la partea opusa , cea cu varful [ardeii se vor fierbe in mod egal si umplutura nu va iesi din ei ] .
  4. Tocati o ceapa mica si patrunjelul verde in vasul blenderului.
  5. Acestea se amesteca cu carnea tocata, oul, 3 linguri de orez fiert,pasta de ardei  sare si piper. Omogenizati umplutura.
  6. Pudrati ardeii pe interior cu faina alba si scuturati de surplus. Umpleti ardeii cu tocatura de carne.
  7. Intr-o tigaie tip wok prajiti ardeii fara sa-i ardeti, pe toate partile. Scoateti ardeiii pe un platou separat. [prin pudrarea cu faina si prajirea ardeilor, carnea tocata face aderenta cu peretele ardeiului si la fiert umplutura nu va iesi din el ].
  8. Prin prajirea ardeilor veti obtine in plus un gust placut de ardei copt.
  9. In uleiul infierbantat caliti usor legumele tocate in prima faza.
  10. Adugati pasta de rosii si boiaua de ardei . Amestecati si stingeti cu putina apa .
  11. Transferati-le intr-o oala si adugati 2.5 l apa. Sarati.
  12. Adaugati foile de dafin si cimbrul verde .
  13. Cand zeama incepe sa clocoteasca se pun ardeii umpluti si se lasa sa fiarba la foc domol 20 minute .
  14. Spre sfarsitul fierberii adugati pulpa de rosii si restul orezului fiert .
  15. Cine doreste poate sa puna o lingura cu zahar in ciorba  - nu este cazul ardeii prin prajire nu vor fi amari .
  16. Gustati si sarati daca este nevoie .
  17. La servire presarati pe deasupra verdeata preferata .
  18.         Pofta mare !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ardei umpluti cu carne de vacuta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de loboda cu ochi romanesc

Postat de Ksenya

Ciorba de loboda cu ochi romanesc

Legumele le tocam grosier. Sotam in ulei mai intai ceapa, apoi adaugam si sotam morcovul, radacina de patrunjel, telina si cartofii. Lasam 5 minute la foc mic.    Rosiile...

Citeste continuarea

Ciorba cu arome si culori tomnatice

Postat de Constelatialeu

Ciorba cu arome si culori tomnatice

Mai intai punem la fiert fasolea, e bine sa o puneti de seara la inmuiat, fierbe mai repede. Dupa ce da 2-3 clocote, schimbam apa si punem din nou la fiert, procedam asa de inca 2 ori. Separat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.05.2019, 11:04
buna buna
la 18.05.2019, 12:34
La noi nu se face astfel de ciorbă. Unii chiar râdeau, când au văzut pe net și ziceau că e ciorbă 2 în 1... Dar mie-mi place cum gătești și-mi place și zeama în care fierb ardeii umpluți. Pentru că-mi plac mult ardeii umpluți și soțul meu îi gătește special pentru mine.
la 18.05.2019, 12:54
O bunătate de ciorba! Pot veni la o porție?
la 18.05.2019, 13:15
Rodica , multumesc pentru apreciere Intr-adevar este specifica zonei noastre cu influenta de la vecinii de peste Tisa . Acum cand netul este in floare poate oricine sa incerce retete noi . Felicitari lui dom'Vasile pentru prepararea ei !!!
la 18.05.2019, 13:16
Motane , multumesc pentru apreciere

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking