Ciorba de bibilica

Postat de ianculubita in Ciorbe
18 Oct 2015 | 11211 vizualizari
Ciorba de bibilica

Bibilica sau piche cum i se mai spune in Moldova,este de marimea unei gaini si se gaseste des prin curtile oamenilor de la tara,chiar daca originea ei o gasim pe continentul african.

Ingrediente

  • 1bibilica
  • 2cepe
  • 2morcovi
  • 1dovlecel
  • 1/2telina
  • 1ardei gras
  • frunze de telina
  • sare
  • leustean
  • 1ou
  • faina
  • 1cana cu bors
  • 1cutie de rosii in bulion
  • 2cartofi

Mod de preparare

Pasarea curatata,spalata,se pune intreaga in oala impreuna cu 1ceapa,1morcov,dovlecelul,ardeiul gras,telina,frunzele de telina,1lingurita cu sare si se lasa la fiert incet adunand spuma care se formeaza,30-40min;dupa acest timp,se scoate pasarea intr-o farfurie,se strecoara supa si se lasa deoparte.

Se pune pe foc o oala mai mica impreuna cu supa iar cand incepe sa fiarba se adauga ceap ramasa tocata marunt,morcovul ramas dat pe razatoare,cutia cu rosii,cartofii taiati in sferturi sau cubulete,se acopera si se lasa la fiert 20min;dupa acest timp se adauga si tacamul de la bibilica(pieptul si pulpele date deoparte),cand incepe sa fiarba se adauga borsul fiert separat,taiteiii pregatiti din timp din ou batut cu un praf de sare si amestecat cu faina.se potriveste de gust iar cand taiteiii s-au ridicat la suprafata,semn ca sunt fierti,se adauga leusteanul ,se opreste focul si se serveste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de bibilica" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bors de bibilica cu gulii

Postat de katty

Bors de bibilica cu gulii

Spalam bine carnea si o punem intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca de 2-3 degete. Fierbem si spumam de cate ori este nevoie pana carnea este fiarta de jumatate. Intre...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.10.2015, 14:24
Bibilicile alea cara zic mereu pacat,pacat,nu le tace pliscul cat e ziua de mare...
la 18.10.2015, 14:25
Delicioasa!
la 18.10.2015, 14:29
Buna rau!
la 18.10.2015, 15:07
la 18.10.2015, 15:23
O bunatate!!!!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking